Međugorje treći put osvojilo naslov prvaka u Ligi Hercegovine

Igrači MZ Međugorje sinoć su u finalu Lige Hercegovine igranom u Ljubuškom pobijedili Vidovo Polje 2:1 i osvojili treći naslov prvaka na završnom natjecanju pobjednika općinskih natjecanja.

Vidovo Polje u 17. minuti utakmice dolazi do vodstva pogotkom Borisa Katačića, no igrači Međugorja su odličnom igrom u nastavku uspjeli doći do rezultatskog preokreta.

Pogodak za izjednačenje u 29. minuti postigao je Ante Čilić, a pet minuta kasnije pogodak za veliko slavlje Međugorja postiže Karlo Vasilj. Fantastičnom igrom i pobjedom u trećem finalu Međugorje je još jednom potvrdilo da je najbolja malonogometna momčad iz jedne mjesne zajednice u Hercegovini. Međugorje je u četiri godine tri puta osvojilo Ligu Hercegovine, a na općinskoj je razinu osvojilo ukupno četiri naslova prvaka.

Prije velikog finala na terenu Centra malih športova u Ljubuškom odigrana je utakmica za treće mjesto u kojoj je Lijeva Obala svladala Rodoč II rezultatom 6:1. Strijelci za Lijevu Obalu u utakmici za treće mjesto bili su: Mario Čulina 2, Marin Sesar 2, te Pero Ševo i Ivan Kvesić, dok je strijelac jedinog pogotka za Rodoč II bio Mate Miletić.

Karlo Vasilj ponovno najbolji igrač Lige Hercegovine

Nakon završetka finalne utakmice održana je ceremonija zatvaranje Lige Hercegovine, a na početku svečane dodjele pehara i medalja Ivan Zeljko, predsjednik Koordinacije za organizaciju “Lige Hercegovine“ čestitao je pobjedničkoj momčadi i svim ostalim sudionicima Lige Hercegovine, kao i organizatorima.

- S radošću se prisjećam prvoga turnira od prije jedanaest godina ovdje u Ljubuškom s nešto manje ekipa i reći ću, a neka to protumači kako tko hoće, ovo je za Ljubuški uistinu najvažniji sportski događaj ove godine. Iskrene čestitke pobjednicima turnira i svima onim koji su sudjelovali u finalnom razigravanju, kao i organizatorima – rekao je Nevenko Barbarić, načelnik općine Ljubuški koji je također uz Zeljku pozdravio sve nazočne prije dodjele medalja i pehara.

Uz tri prvoplasirane momčadi nagrađeni su i najbolji pojedinci, a ove godine za najboljeg vratara izabran je Nikola Raguž (Vidovo Polje), dok je njegov suigrač Nikola Katić bio najbolji strijelac završnog turnira. Karlo Vasilj iz momčadi MZ Međugorje izabran je za najboljeg igrača, a Vasilj je istu nagradu ponio i nakon finala u Livnu 2013. godine.