Rakitić nastupa 100. put za Hrvatsku: ‘Uz poštovanje prema svima, prema čitavom svijetu, nema ljepšeg osjećaja od igranja za Hrvatsku’

Dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić s optimizmom gleda na predstojeće utakmice Hrvatske protiv Portugala i Španjolske te se veseli svom 100. nastupu u “kockastom” dresu.

“Uza svo poštovanje prema svima, prema čitavom svijetu, nema ljepšeg osjećaja od igranja za Hrvatsku”, rekao je Rakitić za novine Sport sa sjedištem u Barceloni, donosi Večernji.hr.

On je od 2007. godine odigrao 99 utakmica za hrvatsku reprezentaciju zabivši 15 golova.

“Igranje za reprezentaciju je drugačije, a posebno kada igraš za jednu malu zemlju poput Hrvatske i kada ti ne daju velike šanse. Najljepše od svega je bilo to što se čitav svijet zaljubio u nas, primali smo poruke iz čitavog svijeta. Ljudi su nam govorili da će biti uz nas u finalu, a to više vrijedi nego pobijediti u tisuću utakmica”, istaknuo je Rakitić.

Malo tko je očekivao Hrvatsku u finalu protiv Francuske.

“Sve se dogodilo samo od sebe, ništa tu nije bilo umjetno, niti smo tražili neki poseban način kako to postići. Cilj nam je jednostavno bio iskoristiti sav momčadski potencijal, dati sve od sebe kao momčad. Čitavom svijetu smo pokazali što nam znači Hrvatska”, napomenuo je 30-godišnji vezni igrač.
Idući tjedan nastavit će ondje gdje je stao u Rusiji. U južnom portugalskom gradu Faru trebao bi nastupiti 100. put za Hrvatsku u prijateljskoj utakmici protiv Portugala. Ta se utakmica igra 6. rujna, a pet dana kasnije Hrvatska gostuje kod Španjolske u Elcheu. Njome će započeti natjecanje u Ligi nacija, a u skupini je još i Engleska.

Rakitić vjeruje da i u ovom natjecanju mogu osvojiti odličje.

“Budućnost sada izgleda lijepo premda su se neki igrači oprostili. Nadam se da ćemo i reprezentacija i ja sada biti još bolji. Na Svjetskom prvenstvu naučiš puno stvari. U svakoj utakmici, na svakom prvenstvu nešto naučiš, a na Svjetskom prvenstvu kakvo smo imali, još i više”, poručio je Rakitić.

Nogometaš Barcelone u petak je javno čestitao Luki Modriću na osvajanju nagrade za najboljeg igrača u Europi u izboru krovne organizacije UEFA-e.

“Samo jedno: Zasluženo! Bravo brate, bravo kapetane… svi smo ponosni što te imamo”, poručio je Rakitić preko društvene mreže Instagram.