Strani katolički mediji raspisali se nakon veličanstvene pobjede: Hrvatska je duboko katolička zemlja, a izbornik Dalić je čovjek iskrene vjere

Hrvatska nogometna reprezentacija ispisuje povijesne i nezaboravne trenutke hrvatskog športa te su cijelom svijetu pokazali kako je Hrvatska mala zemlja, velikih snova, ali snova koje su oni spremni pretočiti u stvarnost.

Strane katoličke novinske agencije uz druge strane medije pišu o toj maloj zemlji koja svoje snove ostvaruje - uz pomoć Boga i vjere.

Nakon što je sinoć Hrvatska pobijedila Englesku i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva najpoznatija američka katolička novinska agencija CNA raspisala se o izborniku Zlatku Daliću uz objašnjenje zašto bi američki katolici trebali navijati za Hrvatsku.

'Ovo je jedan od razloga zašto katolici u SAD-u trebaju navijati za malu srednjoeuropsku zemlju: Hrvatska je duboko katolička zemlja, a trener njihove reprezentacije, Zlatko Dalic, čovjek je iskrene vjere.'

Dalic je nedavno izjavio da svoj uspjeh pripisuje vjeri u Boga i da u teškim trenucima moli krunicu koju uvijek nosi u džepu.

Između ostalog, prenijeli su izjave koje je izbornik dao za Glas Koncila i Hrvatski katolički radio

"Cijeloga sam života vjernik, tako odgajam i svoju djecu. Svake nedjelje nastojim ići na euharistiju. Vjera mi daje snagu, uvijek imam krunicu u džepu i pomolim se prije utakmice. Zahvalim se Bogu na svakom danu, jer dao mi je snagu i vjeru, ali i prigodu da nešto u životu napravim"

"Sve što sam učinio u svom životu i u svojoj profesionalnoj karijeri dugujem vjeri i uvijek sam Bogu zahvalan na svemu"

"Pronalaženje dobra u životu uvijek donosi zadovoljstvo, sreću, rezultat. Čovjek mora uvijek biti iskren prema sebi i drugima" neke su od izjava koje su prenijeli američki katolički mediji te tako pronijeli glas vjere koja se živi u hrvatskom narodu i njenim pobjedama.