Brad Pitt više nije ateist, kaže kako je samo bio "buntovnik"

Nakon što se godinama javno deklarirao ateistom, nagrađivani glumac i filmski producent Brad Pitt svjedoči da je bio "buntovnik" kada je svijetu govorio da ne vjeruje u Boga.

Brad Pitt poznat je po tome što je jedna od najvećih živućih holivudskih zvijezda, a dugi niz godina bio je i ateist. Međutim, njegove nedavne borbe koje uključuju ovisnost o alkoholu i bolni razvod od Angeline Jolie dovele su ga do toga da i on u svom životu pronađe Boga, piše upliftingtoday.

Godinama je Pitt gurao sva pitanja vjere u stranu u korist mnogih životnih svjetonazora. Tek tijekom razvoda od Jolie počeo je mijenjati i cijeniti stvarne blagoslove života, uključujući i svoju djecu.

U intervjuu za Bild 2009. godine, na pitanje vjeruje li u Boga, Pitt koji je odgajan kao baptist, odgovorio je: "Ne, ne, ne!"Mislim da nitko nezna pravu istinu. Možete ćete saznati kad dođete tamo, do tada nema smisla razmišljati o tome”.

Sada su se ti svjetonazori promijenili

"Moram dati više - moram biti više za njih", rekao je Brad usred razvoda. "Moram im pokazati. Nisam sjajan u tome. "

Pitt se sjeća da je na prijateljevom podu spavao tjednima nakon razvoda jer je jednostavno bio "previše tužan" da ostane sam u obiteljskom domu. Ovakve borbe omekšale su njegovo srce i dopustile mu da pronađe Boga.

Pitt nije imao dobrog iskustva s odrastanjem u vjeri, i iako je odrastao u kršćanskom domu, kaže da je to bila više "čistija i stroža" verzija kršćanstva. Tada je vjeru smatrao kao popis pravila, a ne osobnim odnosom s Kristom.

"Nikad nisam razumio odrastanje u kršćanskom nauku - nemojte to raditi, nemojte to učiniti. Sve je u tome što ne treba raditi", objasnio je.

Jednom kad je odrastao, Pitt je potpuno odustao od kršćanstva.

"Potpuno sam ga napustio (kršćanstvo) i postao agnostik", kazao je. "Isprobao sam neke duhovnosti, ali nisam se osjećao dobro."

Iako se ubrzo nazivao ateistom, Pitt je rekao da je to najviše radi toga kako bi udovoljio svjetskim standardima, nego o negiranju Boga u svom srcu.

"Tada sam nazvao sebe ateistom na neko vrijeme, jer sam bio buntovan. Zapravo nisam bio", rekao je. "Tako sam se etiketirao neko vrijeme."

Međutim, nakon svega što je nedavno prošao, Pitt je ponovno pronašao Boga.

"Oh, čovječe, kroz svašta sam prošao. Kao, držim se religije, "rekao je Pitt. "Tada sam shvatio da se vraćam vjeri- ne volim koristiti riječ duhovnost, nego vjerovanje u to da smo svi povezani."

Komentari na društvenim mrežama na obraćenje popularnog holivudskog glumca ne jenjavaju. Mnogi mu pružaju podršku te mu žele da ustraje u vjerničkom hodu. Prenosimo neke od njih:

"Drago nam je što je Pitt ponovno našao Boga i nadamo se da će svoju popularnost upotrijebiti za širenje Evanđelja i Kristovog nauka."

"Molimo da Duh Sveti nastavi raditi u njegovom srcu / životu te da će istinski spoznati Gospodina i postati njegov Gospodar i Spasitelj."

"On nije "pronašao" Boga; Bog je dotaknuo njegovo srce i on mu je odgovorio."

Prevela Erika Radovic/Medjugorje-info.com

Označeno u