Budistički svećenik mi je rekao da idem na Misu svaki dan

Raquel Escudier, majka dvoje djece iz San Fernanda (Španjolska), tražila je mir i ravnotežu. Život joj se dramatično okrenuo kada joj je budistički svećenik rekao da treba ići na Misu svaki dan.

Raquel Escudier živi u San Fernandu (Cádiz, Španjolska). Udana je i majka dvoje djece. Život joj se dramatično preokrenuo onoga dana kada joj je lama (budostočki duhovni učitelj) rekao da treba ići svakog dana na Misu, prenosi portal opusdei.org.

Raquel je mislila da je krivo razumio njezinu priču kojanje počela dok je bila učenica sa slabim ocjenama. Zabrinuti roditelji su ju poslali na ljetnu skolu gdje je ponovo odslušala šest predmeta iz kojih je bila pala. Roditelji subodlučili da će joj nova škola pomoći održati bolje ocjene pa su je poslali u Grazalemu

Četiri godine budizma

Ali su je upozorili: "Budi oprezna; to je škola Opusa Dei." Raquel je provela ostatak svog školovanja "izbjegavajući sve vezano uz Opus Dei."

Tamo je upoznala svog budućeg muža i nakon nekog vrmena su se vjenčali i dobili dvoje djece. Bila je sretna, ali njezinim riječima "nemirna" i prihvatila je poziv prijateljice da ode na satove joge nadajući se da će tu pronaći banas i mir.

Raquel je uživala u jogi, a instruktor ju je upoznao s budizmom. Počela je meditirati i odlaziti na satove s lamom.

"Neko sam vrijeme bila jako sretna", kaže Raquel, prisjećajući se četiri godine koje je provela kao budistica. "Osjećala sam se uravnoteženo i činilo se da sve teče glatko."
Odjednom je, međutim, njezin osjećaj mira nestao, a prijašnji nemir vratio se punom snagom.

Joga i misa, ali bez osjećaja

Raquel se počela osjećati kao da netko - neka prisutnost - stoji ispred nje i pruža joj ruku. Bilo joj je nelagodno i razgovarala je s lamom o tome, također mu je rekla da ne prakticira, ali da se smatra katolkinjom.

Lamin odgovor ju je iznenadio: "Morate ići na Misu." Raquel je pokušala objasniti da je mir pronašla u budizmu, ali on je bio uporan: "Moraš ići na Misu svaki dan."

Raquel je počela ići na Misu svaki dan, ušuljavši se u posljednju klupu u crkvi. Također je nastavila vježbati jogu i bila je krajnje zbunjena. "Lama me nije razumio, a ni 'čovjek na križu' nije me razumio. Uvijek sam se nadala da ću nešto osjetiti jer cijela poanta budizma je osjećati."

Još jedan iznenađujući prijedlog

Otprilike u to vrijeme njezina je kći počela pohađati satove vjeronauka kako bi se pripremila za Prvu pričest, a prije nego što se djevojčica ispovjedila, njezini su roditelji otišli na sakrament. Raquel je svećeniku rekla da je bila na ispovijedi jer je mislila da je to ispravno, ali da je ona budistica. Nježno ju je svećenik pozvao da s njim podijeli svoju priču. Na kraju je upitao: "Je li vam ikada palo na pamet da bi ovo moglo doći od Boga?"

Raquel je nastavila ići na Misu ne shvaćajući to, ali na kraju se počela opuštati. "Tada sam shvatila tko mi pruža tu ruku... Bio je to Krist. Htio je da ga slijedim, a ja sam se opirala."

Raquel je počela učiti o vjeri kroz formaciju koju je primala njezina kći. "Toliko sam izbjegavala tu stvar, a onda se odjednom učinilo da je to moj poziv."

Suprug je bio uz nju tijekom cijelog putovanja. Raquel sada živi svoj poziv supernumerarije Opusa Dei i kaže da je sve ispalo kako treba.

„Najljepše mi je misliti da je to bio On koji mi je došao“, kaže ona.

opusdei.org