Članica i štićenica Udruge Job: Moja molitva je moja bol

Margareta, članica i štićenica Udruge Job, svjedočila je vjeru u Nacionalnom svetištu svetog Josipa

„Moja molitva je moja bol“ – riječi su Margarete, članice i štićenice Udruge Job, koja je u Nacionalnom svetištu svetog Josipa, 26. travnja 2017. godine, svjedočila svoju vjeru prigodom petnaeste srijede Velike pobožnosti svetom Josipu.

Pojasnila je da zbog bolova često ne može moliti određene molitve, već u trenucima najjače boli prikazuje patnju za druge ljude i moli Gospodina za snagu i pomoć. Margareta boluje od teške kožne bolesti bulozne epidermolize kod koje svaki malo jači dodir izaziva bolove i tijelo joj je često prekriveno ranama, a oboljeli su poznatiji kao „djeca leptiri“. Unatoč tome, utjehu i snagu pronašla je u Bogu, vjeri i članovima Udruge Job, a posebnu zahvalnost iskazala je pokojnom fra Zvjezdanu Liniću i vlč. Dragutinu Goričanecu, osnivaču Udruge, jer su je oni naučili kako praštati i ljubiti bližnjega. Vjernicima je prepričala i svoje dojmove sa hodočašća u Lourdes u Francusku, prenosi misija.slobodnadalmacija.

Druga štičenica Udruge, Snježana, koja boluje od cerebralne paralize, izrazila je zahvalnost svojoj sestri koja je prilikom odlaska na fakultet posebno molila za nju jer ju je morala ostaviti samu, a za vrijeme studiranja upoznala je vlč. Goričaneca i tako ju povezala s Udrugom Job. Vjernicima je prepričala anegdotu sa hodočašća u Međugorje gdje se nakon dugo godina ispovijedila. Tada je nastojala izbjeći ispovijed kod vlč. Goričaneca i prolazila sve ispovjedaonice kako bi se uvjerila da nije u jednoj od njih. Napokon, kada se ohrabrila uči s druge strane bio je upravo vlč. Goričanec. Snježana je posvjedočila kako se od te ispovijedi i od ulaska u Udrugu Job njezin život promijenio i ona se počela suočavati sa svojom bolešću.

Uza sve što su izrekle, posebno svjedočanstvo ovih dviju vjernica bila je radost koja je isijavala iz njih i pozitivan stav prema životu i križu koji nose, čime su svima nama pkazale kako često prigovaramo i tužimo se na mnoge stvari koje su u odnosu na njihove tegobe i križeve prava sitnica, te da bismo morali biti strpljiviji i zahvalniji na svemu što nam je Bog darovao.

Ovu srijedu svetu misu predslavio je vlč. Dragutin Goričanec, povjerenik za pastoral osoba s posebnim potrebama i osnivač Udruge Job, u koncelebraciji s mons. Antunom Senteom, ml., rektorom Svetišta, a pjesmom ju je obogatio zbor Svetišta „Sveti Josip“.

Vlč. Goričanec propovijedao je o čestoj pojavi kod vjernika, kod katolika, a to je nedostatak ljubavi i dobrote za one s određenim manama i one koji su u životu zastranili i idu krivim putem. Ispričao je iskustvo kada je uspio pridobiti jednog alkoholičara da dođe na misu zornicu što je iznenadilo prisutne vjernike. „Bili su iznenađeni jer nisu molili s vjerom. Da su molili s vjerom za njega, bilo bi normalno što se pojavio u crkvi jer je Božja milost djelovala“ – pojasnio je propovjednik.

Vlč. Goričanec naglasio je da su ljudi često u napasti da sve postignu na brzinu i kada ih osoba s nekom manom ili problemom odmah ne posluša tada ju odbacuju. „A poželjno je da se molimo za dobrotu prema toj osobi, za dar prijateljstva i kada ta osoba doživi da smo joj prijatelji poželjet će s nama ići k Isusu.“ – istaknuo je predvoditelj misnog slavlja i pri kraju propovijedi pozvao vjernike da mole svetog Josipa i svetu Mariju da im pomognu dobrotom osvajati ljude za Isusa.

Izvor: Misija / Matija Barberić