Dječak s autizmom komunicira s Bogom i anđelima

Gdje je nada kad nema nade? Životna priča malog Josiaha odgovara na ovo pitanje koje život često nameće nama ljudima.

Kad su Tahni i Joe Cullen postali roditelji malenog Josiaha, sve je bilo u savršenom redu. A onda je s 22. mjeseca ovaj dječak odjednom postao tih, prestao se je igrati i reagirati na okolinu. Dijagnoza koju su mu postavili bila je: autizam.

Pokušavajući pomoći svom sinu da se oporavi i ponovno progovori, Cullenovi su prolazili kroz ogromne fizičke, emocionalne i financijske izazove. Dok su druga djeca oko Josiaha napredovala, njegovo se stanje samo pogoršavalo. Pet godina poslije, Josiah – koji nikad nije učio čitati ili pisati – odjednom je na svojem iPadu počeo tipkati dubokoumne riječi o Bogu, znanosti, povijesti, glazbi, nebu. Njegove iznenađujuće vizije, nebeski susreti i natprirodna iskustva, natjerala su njegovu obitelj da izađe iz zone komfora i predvidljive teologije, i lansirala ih u nezamislivi susret s Isusom.

U nastavku pogledajte intervju koji je s Josiahovom majkom Tahni vodio Sid Roth u svojoj emisiji „It’s supernatural!“ (To je nadnaravno!)

Životnu priču malenog Josiaha ispričala je vješta spisateljica Cheryl Ricker u knjizi Između Neba i Zemlje. Ta knjiga nudi nadu u nedaćama, u njoj čitatelji mogu doživjeti nebo na sasvim novi način; mogu naučiti s povjerenjem čuti Božji glas; naučiti raspoznati uloge Oca, Sina i Duha Svetog…

Max Davis,novinar i autor tridesetak knjiga o Josiahovoj je priči rekao: „Ja sam novinar i skeptik i mogu pročitati laž na kilometar. Vjerujte mi, Josiah Cullen nije lažan. Iako nije znao ništa o meni, Josiah je napisao dvadeset i tri detalja o mojem životu koje nitko ne bi mogao znati bez Duha Božjega. Ovaj desetogodišnjak koji ne može govoriti prenio mi je poruku koja mi je promijenila život, uvijek me vraća Isusu i Riječi Božjoj. Između Neba i Zemlje je knjiga koja mijenja život, plakao sam čitajući je.“

Knjigu na hrvatskom jeziku možete kupiti u „Izdavačkoj kući Kyrios“. Kontaktirati ih možete preko Facebooka (Izdavačka kuća “Kyrios”) i e-maila (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Tekst je preuzet uz dozvolu uredništva portala Book.hr

Označeno u