Gospi zahvaljuju na djetetu koje su dobili nakon 9 godina braka

Između mnoštva hodočasničkih iskustava, od kojih većina ostaje skrivena široj javnosti, svakodnevno susrećemo i one koji javno svjedoče o osobitim milostima koje su dobili na Gospin zagovor.

Tako je i s bračnim parom Aide i Javiera Eskildsen, hodočasnicima iz Paname, koji su došli u Međugorje Gospi zahvaliti za dar djeteta kojeg su dobili nakon 9 godina braka. Javier prvi put dolazi u Međugorje 1988. godine. Katolički je odgojen, ali je dugo godina bio udaljen od Crkve. On svjedoči: „Vjenčali smo se 24. lipnja 1993., upravo na datum kad se Gospa ukazala prvi put u Međugorju 1981. Tijekom prvih 9 godina braka nismo imali djece. Moja majka, koja je hodočastila u Međugorje, inzistirala je da idemo ponovno. I tako smo došli, s ovom posebnom nakanom, u listopadu 2002., četrnaest godina nakon što sam bio prvi put ovdje.

Popeli smo se u molitvi na Križevac i na Podbrdo. Do tada smo jako puno liječnika obišli, nisu nam rekli ništa loše, nisu nam rekli da ne možemo imati djecu, ali ih sve te godine nismo imali. Po povratku u Panamu, 8. listopada 2002., saznali smo da je Aida trudna. Mi duboko vjerujemo da smo po Gospinu zagovoru dobili dijete.“ Dječak Wilfred Mateo rodio im se 2. lipnja 2003. Ovaj njihov dolazak u Međugorje je zahvala Gospi za sve milosti. „Mnogo se zna o međugorskoj Gospi u Panami. Svih ovih godina dolaze ljudi, imamo novine u kojima izlaze Gospine poruke. A mi osobno možemo posvjedočiti kako se ovdje osjeća mir, osjeća se poziv na obraćenje. Ovdje nas osobito oduševljava slavlje sv. Mise, molitva krunice, pobožnost Klanjanja. Posvuda se osjeća Gospina prisutnost.“ - poručili su na kraju.

Označeno u