Harrison Butker: U ČEMU JE SREĆA? Što je stvarno uspjeh?

Napadač Kansas City Chiefsa, Harrison Butker koji je u NFL-u postigao nevjerojatne rezultate i pomogao svojoj momčadi da osvoji tri Super Bowla, održao je govor na Benedictine Collegeu tijekom ceremonije dodjele diploma.

Jasno je i hrabro iznio stavove svoje katoličke vjere i zbog toga je postao najomraženiji muškarac u SAD-u, prema svjetskim tabloidima.

Mladima koji su diplomirali govorio je o tome kako pravi uspjeh nije u onomu što možda misle da je - u karijeri, u slavi, pohvalama... ali ono što medijima nije sjelo je njegov osvrt na ulogu žene u društvu i položaj LGTBQ+ parada.

'Mislim da su vama, ženama, ispričane najđavolskije laži. Neke od vas možda će nastaviti imati uspješne karijere u svijetu, ali usudio bih se pretpostaviti da je većina vas najviše uzbuđena zbog svog braka i djece koju ćete donijeti na ovaj svijet', rekao je pa zatim nastavio:

'Mogu vam reći da bi moja lijepa supruga Isabelle bila prva koja bi rekla da je njezin život uistinu započeo kada je počela živjeti svoj poziv supruge i majke. Danas sam na ovoj pozornici, mogu biti čovjek kakav jesam, jer imam ženu koja se oslanja na svoj poziv.'

'Blagoslovljen sam mnogim talentima koje mi je Bog dao, ali ne može se ne primjetiti da je sav moj uspjeh omogućen jer se djevojka koju sam upoznao na satu benda još u srednjoj školi obratila na vjeru, postala moja žena i prigrlila jednu od najvažnijih titula: domaćica', istaknuo je.

Tada je Butker došao do onoga što je nazvao opasnostima:

'Svijet oko nas govori nam da svoja uvjerenja trebamo zadržati za sebe kad god su u suprotnosti s tiranijom različitosti, jednakosti i uključenosti. Bojimo se govoriti istinu, jer sada je, nažalost, istina u manjini', rekao je.

Zatim se dotaknuo Parade ponosa koje su se održavale u lipnju i nazvao je smrtnim grijehom.

Dio obraćanja mladim diplomcima, pogledajte u priloženom videu:

Označeno u