Još jedna pobjeda Božanskog milosrđa

Hvaljen Isus i Marija! Htio bih s vama konačno podijeliti jedno od svojih svjedočanstava Božanskog milosrđa.

„Ovaj čovjek će danas umrijeti, moli za njega“

Dogodilo se to u veljači ove godine; mislim da je bio drugi u mjesecu. Oko 13 sati vraćao sam se biciklom s posla. Ušao sam u svoju ulicu i odmah shvatio da se nešto događa. Naime, na cesti su se nalazila kola hitne pomoći a do njih je bio parkiran traktor. Pomislio sam da je nekome pozlilo, ali bilo je puno gore od toga.

Kad sam došao do dvorišta svoga susjeda, ugledao sam još jedna kola hitne pomoći, koja su bila zapela u blatu i nisu ih nikako mogli izvući van (pokušali su ih izvući kombijem, traktorom, ali nisu uspjeli). U kombiju su oživljavali moga susjeda koji je, rekli su, od jutra bio u mukama, jer je doživio i srčani i moždani udar. Dok su ga reanimirali, prisutni, koji su se ondje okupili, govorili su da će sve biti dobro, da će ga uspjeti vratitiu život, a meni je Bog progovorio: „Ovaj čovjek će danas umrijeti, moli za njega“.

Žarko sam molio Božansko milosrđe da mu se smiluje!

Sjetio sam se riječi Milosrdnog Isusa koji je sv. Faustini rekao da će se ako budemo molili krunicu Božanskog milosrđa, On smilovati osobi u potrebi.

Shvatio sam da nemam dovoljno vremena kako bih izmolio Krunicu, ali sam žarko molio Božansko milosrđe da mu se smiluje. Molio sam Isusa da mu ne bude pravedan sudac, nego Milosrdni Bog (jer je taj čovjek dostapsovao Boga i bio teški alkoholičar). Nakon što sam u srcu izgovorio molitvu, osjetio sam da je to dovoljno i da sad Bog nastupa. Samo nekoliko minuta nakon toga doktori su izašli iz kombija i njegovoj rodbini izrazili sućut. Preminuo je. Njegovo tijelo odnijeli su u kuću kako bi ga oprali i pripremili za dolazakmrtvozornika.

Nakon toga ponovno su pokušali izvući kombi i, za divno čudo, ovaj su ga put uspjeli izvući isprve.

I u ovom je slučaju pobijedilo Božansko milosrđe

Kada sam došao kući, ispričao sam mami što se dogodilo(nisam joj spomenuo molitvu), a ona je rekla: Vidiš, on kao da je htio umrijeti u svom dvorištu“. U tom trenutku ponovno sam čuo glas koji mi je rekao: „Ne, on je čekao tebe da se pomoliš za njega, jer da je otišao s hitnom, za njega se nitko ne bi molio, a svejedno bi umro“.

Navečer sam razmišljao gdje je on sad, što se događa s njim...i tada sam od svoje sestre u duhu dobio poruku: „Ako si molio za njega i ako je Bog odgovorio na tvoju molitvu, zar možeš razmišljati gdje je?!“

Da, vjerujem da je i u ovom slučaju pobijedilo Božansko milosrđe – sva mu hvala i slava! Hvala Isusu što je za ovaj zadatak odabrao baš mene. Slava Milosrdnom Isusu.

Bog vas sve blagoslovio i čuvao!