Lino Červar svjedočio u Karlovcu: Sve što imam postigao sam uz Božju pomoć

U svetom Misnom slavlju, kojeg je prenosila Laudato televizija, molilo se svetog Josipa da sačuva našu domovinu.

Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu i osmu srijedu zaredom bilo je ispunjeno vjernicima iz raznih krajeva Hrvatske. U svetom Misnom slavlju, kojeg je prenosila Laudato televizija, molilo se svetog Josipa da sačuva našu domovinu.

- Nedavno sam susreo muža i oca obitelji koji svake nedjelje ide na svetu misu i trudi se u svom zanatu uzdržavati svoju obitelj. No nije dovoljna jedna obitelji, već nam je potrebno mnoštvo katoličkih obitelji. Stoga, molimo se za vjerničke obitelji. ‘Ljubav sveta da se množi.’ Sljedeći stih spomenute molitve govori o ljubavi koju je Bog posvjedočio ljubeći nas grešne ljude i o ljubavi koja je Boga potaknula da dođe među nas grešne ljude. Ta se Ljubav povjerila svetom Josipu - kazao je vlč. Vlado Mandura u svojoj propovijedi.

Kao i do sada, na koncu euharistijskog slavlja bilo je svjedočenje kojeg je ovog puta iznio izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar. On je govorio o svojoj vjeri u svim njegovim trenerskim uspjesima i u životu.

- Bog je sa svima nama, čak i s onima koji ne vjeruju. Bog voli svakog čovjeka. Sve to što sam postigao bez Božje pomoći ne bih mogao. Kroz sve ovo, a uz pomoć Boga, naučio sam da je sudbina čovjeka okovana grijehom. To je naš vječni problem. Previše mislimo o sebi, a jako malo za drugoga - kazao je Červar.

Naglasio je kako ne bismo smjeli dopustiti da nam ništa ugrozi tradicionalne vrijednosti, istaknuvši obitelj kao kolijevku života.

- To je mjesto najneposrednije i najiskrenije ljubavi: oca i majke, braće i sestre. To je obitelj. Moramo braniti tu najveću vrijednost, a to je obitelj. I treća stvar jest ta da sam u sportu, a sport je dio života, više naučio iz života nego iz knjiga. Nemojte nikad odustati od sebe. To prepoznajem kod svetog Josipa koji se zasigurno brinuo za druge. Ni smrt nije poraz, ako ne odustaneš i ako se boriš uz pomoć Boga biti ćeš bolji - kazao je tom prigodom Červar, posvjedočivši i ljubav prema svojoj ženi Klaudiji za koju je kazao da bi bez nje bio nitko i ništa.