Marin Miletić: Ne poznajem jače duhovno oružje od krunice

Kazao je kako planira napisati knjigu, te da mu se javilo između 200 i 300 muškaraca koji su potaknuti njegovim primjerom počeli moliti krunicu.

U emisiji 'Izdvojeno' Laudato TV gostovao je teolog i saborski zastupnik Marin Miletić. Govorio je o svome odnosu s Bogom, te o važnosti moljenja krunice.

- Najbolje da govorimo o onome što ona meni znači. Da nisam otkrio dubinu molitve krunice, vjerojatno bi me negdje 'skupljali s lopatom'. Bit ću posve iskren. Donekle sam shvatio molitvu krunice kroz patnju koju smo mi doma prolazili s bolesti supruge Danijele. Ja sam molitvu krunice molio i prije. Nekad mi je bila najdraža Krunica Božjeg milosrđa, između ostalog jer i kratka. Jednostavna je jer nema otajstava, pa nisu potrebni 'šalabahteri'. Znao sam izmoliti i druge krunice, međutim nisam to shvaćao na pravi način, iako sam vjeroučitelj - kazao je Miletić.

U nastavku emisije je kazao kako unatoč svemu nije uspio uči u njene dubine, te je dodao da sada kada promatram sebe s neke distance, vidi kako smo mi ljudi stalno u nekom procesu.

- Kada gledam na svoj život vidim kako je Gospodin sa mnom radio u određenim fazama moga života. Vjerojatno sam morao sazrijevati. Da bih moga osjetiti koje je bogatstvo i koja je moć krunice vjerojatno sam se trebao smiriti i tada ponirati u njene dubine. Trebao otvoriti oči u punini da bih mogao shvatiti što je ta molitva – kazao je.

Prisjetio se kako je jednom prilikom, dok je bio na hodočašću i kada je prelomio da ulazi u politiku napravio Facebook grupu. Dodao je kako je nakon toga saznao da njegova supruga ima velikih problema sa tumorom. Nakon toga tu grupu preimenovao je u 'Molitva s Marinom'.

- Već 19 mjeseci bez prestanka molimo, u grupi sada ima 24 tisuće članova među kojima su i svećenici i časne sestre. Ali i mimo te grupe počeo sam moliti krunicu. Tada sam otkrio Pompejsku krunicu koja traje 54 dana. Jako mi je puno pomogla ta molitva. Pomogla mi je u duhovnom sazrijevanju. Kada sam postao vjeroučitelj, s 24 godine, mislio sam da je moljenje krunice za slabiće. Bio sam u krivu, ali očito čovjek treba sazret. Ne poznajem jače duhovno oružje – posvjedočio je Marin Miletić u emisiji Izdvojeno.

Dodao je kako smatra da svatko od nas ima svoj put, te da njegov put nije isti kao kod drugih ljudi, njegovih prijatelja, kolega i poznanika. Naglasio je kako je on kao osoba ekstrovert, te da je oduvijek prisutan na društvenim mrežama.

- Djelio one stvari koje su meni važni, a to su ljubav prema domovini, Gospodinu, Crkvi, sportu, putovanjima, to sam jednostavno ja i moj život, i taj svoj život sam svjedočio na društvenim mrežama. i sada kada mi je supruga preminula. Znao sam da će to uzrokovati kod određenog djela javnosti nezadovoljstvo, ali tome nisam prinosio interes. Ja sam imao ogromni poticaj koji mi je teško objasniti riječima, ali sam osjetio da trebam svjedočiti.

Pri kraju emisije kazao je kako planira napisati knjigu, te da mu se javilo između 200 i 300 muškaraca koji su potaknuti njegovim primjerom počeli moliti krunicu.

Označeno u