Najveće postignuće ove olimpijske pobjednice nisu njene zlatne medalje

Mama četvero djece kaže da joj je odgoj djece bio "najispunjeniji cilj".

Tijekom svoje gimnastičke karijere Dominique Dawes divili su se njezini obožavatelji i suigrači zbog njezinog pozitivnog stava, predanosti i impresivnih vještina - zasluživši joj nadimak "Awesome Dawesome (Nevjerovatna Dawesome) ", piše Aleteia.

Trostruka osvajačica olimpijskih medalja dio je 'veličanstvene sedmorke', koja je zadobila slavu osvojivši zlato u gimnastike na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine.

Nekoliko desetljeća nakon slavnog vremena na podiju, rekorderka je na svom Facebooku podijelila ono što joj je uistinu bio "ispunjeni cilj", a to je odgajanje njezino četvero preslatke djece, u dobi od 4 godine i mlađe: Kateri, Quinn i blizanke, Lincoln i Dakota.

U svojoj objavi na koji se većina mama može nadovezati, Dawes je podijelila kako se ni iscrpljujući treninga tijekom priprema što bi bilo 8000 sati intenzivnog treninga - ne mogu natjecati sa životom kao mama koja ostaje kod kuće. “Nikad u životu nisam bila umornija i istrošenija, jer sam majka! I zua ništa drugo to ne bih mijenjala !! ”

Obraćenica na katoličku vjeru u majčinstvo unosi istu strast i predanost koju je nekad davala svojoj sportskoj karijeri. Možda to i ne čudi ženu koja se natjecala na tri Olimpijske igre i postala prva crna osoba koja je osvojila zlatnu olimpijsku medalju u gimnastici . Prokrčila je stazu budućim olimpijkama Simone Biles i Gabby Douglas.

Ipak, iako su svi ti rekordi izvanredni, Dawes, koja je udana za učitelja katoličke škole, kaže da nije bilo ništa nevjerojatnije od sposobnosti da odgaja svoje četvero djece. " Truditi se da oni postanu dobri ljudi i pozitivno utjecati na svijet najbolji je podvig koji mogu zamisliti do danas ", kaže ona.

Dawes također iskreno priznaje koliko je majčinstvo iscrpljujuće, no ipak je "bolje od zlata". Želi inspirirati druge i pokazati im smisao života, zaključivši nedavnu objavu na svom Facebook profilu gdje ima puno okupljenih: "Svi smo zajedno u ovome!"

Kad je Simone Biles 2020. odlučila da neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju kako bi se usredotočila na svoje mentalno zdravlje, Dawes je pozdravila ovu odluku. Dawes je svjesna kakav je to pritisak i podijelila je svoje iskustva.

Još u danima prije nego je postala majka, Dawes je s autorom svoje biografije podijelila : “Zaista mislim da me Bog stavio u gimnastičku arenu jer mi je to bila strast ... ali moja je svrha nadahnuti ljude da sve rade sa strašću"

Označeno u