Obitelj Stuparić iz Petrinje: Gospa nam je pomogla pronaći novi dom

"Zaista mogu reći da smo čudesno spašeni i da nas je Gospa čuvala. Krunica koju držim u rukama je najjače oružje koje imamo. Po krunici smo dobili mnoge milosti. Mogu reći da smo po krunici dobili sve", istaknula je Sandra Stuparić u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu.

Bračni par Ivica i Sandra Stuparić roditelji su šestero djece te žive i rade u Petrinji, a ujedno su i članovi zajednice “Marijina legija”. Nakon potresa ostali su bez svojeg doma iako im se u početku nije činilo da je došlo do velikog oštećenja. No, Ivica nakon što je pregledao kuću primjetio je velike pukotine u temeljima, oštećen nosivi stup, a sama kuća nagnula se 10 cm u lijevo. Nakon toga morali su napustiti svoj dom.

“Nakon potresa koji nas je zadesio smjestili smo se uz pomoć vlč. Marija Štingla i na tome mu neizmjerno zahvaljujemo”, rekao je Ivica.

Njegova supruga Sandra još je je u nevjerici što im se dogodilo. Posvjedočila je: “Mislili smo da je kuća dobro. Prvo smo se zbrinuli kod susjeda i kada se smirilo vratili smo se u našu kuću. Iskreno bilo me je strah vratiti se u kuću zbog djece, ali mislili smo da nema velikih oštećenja. Međutim, Ivica je otkrio sva ta oštećenje i morali smo napustiti ju. Nakon toga dobili smo ovu kuću u kojoj se sada nalazimo zahvaljujući ljudima iz zajednice. Osjetim kako se Gospa pobrinula za nas i ovaj put. Zahvalna sam svim prijateljima koji nam pomažu, a posebno našoj zajednici i Gospi koja se brine za nas.”

Osjetim kako se Gospa pobrinula za nas i ovaj put.

Ivica je u trenutku drugog velikog potresa radio na obnovi kuća koje su dan prije stradale.

“Kada je ponovno zatreslo nalazio sam se nekih 50m od kapele sv. Jakova. Nisam bio svjestan što se događa i prvo mi je napamet pala moja obitelj”, istaknuo je.

Svi smo izjurili van na livadu i počeli moliti krunicu.

Najmlađi sin Petar tada je slavio rođendan u objektu koji pripada zajednici “Marijina legija”. “Nas je bilo puno u tome objektu i mogu reći da je u trenutku potresa osjećaj bio katastrofalan. Svi smo izjurili van na livadu i počeli moliti krunicu. Sve nas je uhvatila panika, a posebno djecu koja su bila s nama. Kada je zatreslo prvo su mi moja djeca pala napamet koja nisu bila sa mnom. Bila sam sretna kada sam čula da je Gabrijela dobro, a brinulo me što je s Mihaelom koja se nije u tome trenutku javljala”, rekla je Sandra.

“Činjenica da je na objektu u kojem smo se nalazili u trenutku potresa pao je dimnjak sve nas je šokirala, a posebno smjer u kojem je pao. Svjesni smo da je kojim slučajem pao u bilo kojem drugom smjeru sve bi nas potrpao. Dimnjak je pao protivno svim prirodnim zakonima. Sigurna sam da nas je Bog sačuvao. Gospa nas je spasila”, posvjedočila je Sandra.

Gospa nas je spasila.

Obitelji Stuparić teško je bilo napustiti svoj dom, ali zahvalni su ljudima iz zajednice koji su im omogućili novi smještaj.

“Nemamo riječi kojima bismo izrazili zahvalnost našim prijateljima iz zajednice. Više stvari imamo sada, nego što smo imali prije”, naglasio je Ivica.

“Zaista mogu reći da smo čudesno spašeni i da nas je Gospa čuvala. Krunica koju držim u rukama je najjače oružje koje imamo. Po krunici smo dobili mnoge milosti. Mogu reći da smo po krunici dobili smo sve”, istaknula je Sandra.

“Prvotno bih se zahvalila svima. Sretni smo da smo živi i zdravi i molitvom zahvaljujemo svaki dan za ljude koji nam pomažu”, zaključila je kćer Gabrijela.

Označeno u