Ona ima dar liječenja, ali želi pričati o nečemu drugome

Poznatoj časnoj sestri Briege Mckenna liječnici su rekli kako će biti prikovana za invalidska kolica, ali je ona čudesno ozdravila.

To je samo jedna od mnogih čudesnih priča sa njenog inspirirajućeg duhovnog puta...Jednom tijekom molitve prije sv. Mise 1971. godine čula je kako joj Isus objašnjava detalje njene misije brige za svećenike. „Govori svećenicima, reci im što sam ti rekao. Upotrijebit ću te. Na pet ili šest sati doživjela sam nekakvo posebno iskustvo poput ekstaze i vidjela cijeli proces ređenja svećenika i jecajući plakala.“, počela je svoju priču sestra Briege. Sjeća se tog iskustva kao da ga je doživjela jučer. Kaže kako joj je Isus rekao kako će doći kriza svećeništva i zamolio ju je da služi svećenicima i osnaži ih u njihovom pozivu. Bio je to dijalog s Isusom u kojem je ona postavljala pitanja i dobivala njegove odgovore.

„Upitala sam: što nije u redu sa svećeništvom? Čula sam jasno u svom srcu odgovor: kako misliš što nije u redu? To je moje svećeništvo. Jesam li ikad dao nešto što nije savršeno?“ Slijedeći Isusov poziv služila je tisućama svećenika u svim dijelovima svijeta. Nastojala ih je ohrabriti, upozoriti ih i izazvati ih. Obavlja svoju misiju sjećajući se Isusovih riječi: „Mnogi moji pozivi na svećeništvo neće naći i odgovarajući odaziv. Želim da ideš po svijetu i govoriš obiteljima što znači biti svećenik i koji je to blagoslov.“ Uslijedila su nova viđenja i nadnaravna iskustva, uključujući dar liječenja. Ona tvrdi kako je samo instrument u Isusovim rukama i kako ona ne liječi. „Prilaze mi ljudi i pitaju mogu li im predvidjeti budućnost. Hoće li postati biskup na primjer, a ja odgovaram kako mi Bog ne govori takve stvari.“, smiješeći se pripovijeda sestra Briege, ne gubeći smisao za humor. Kroz desetljeća od početka svoje misije imala je uspone i padove. Crkva se suočavala raznim izazovima čak i poniženjima, ali sestra Briege kaže kako je to dobra stvar jer se više pažnje daje formiranju svećenika s pravim pozivom, te kako prestiž svećeništva više nije onaj zemaljski, nego nebeski.