Opijanje, lake droge, dilanje - sve je to iza nje nakon što je upoznala Isusa

Ova mlada žena godinama je životarila. Život je zapravo prolazio mimo nje od najranije mladosti.

Njezin svijet bio je satkan od snova o sretnijoj budućnosti u čemu joj je pomagalo drogiranje i opijanje. To je trajalo sve do trenutka susreta sa živim Bogom. Ovo je njezina priča.

"Moj put obraćenja počeo je prije dvije i pol god. Moje svjedočanstvo je slično mnogima po onom prijašnjem životu, tako da ne želim puno veličati taj loši dio. Ukratko ću samo nabrojati: nesretno djetinstvo, izlasci, opijanja, lake droge, dilanje, problemi u braku, opće nezadovoljstvo, depresija...

Kad je sve došlo do dna onda sam se sjetila da mi je jedino još ostalo da se obratim Bogu za pomoć i tako je to krenulo s jednom duhovnom obnovom fra Ive Pavića. Poslije te obnove u meni se upalila ona iskra za ljubavlju, moj duh je toliko čeznuo za Bogom, za mirom, jednostavno nisam mogla prestati tražiti, a Duh Sveti me je vodio.

Uspješno sam prošla hagioterapiju od prof. Tomislava Ivančića. Uspješno, znači da sam spoznala svoju originalnost, da je Bog moj stvoritelj, da nisam bezvrjedna, uspjela sam se riješiti svojih misli koje nisu vodile nikamo, uspjela sam izbaciti onaj predznak NE i počela tražiti dobro u svemu, povjerovala sam da sve što mi se događa, događa se za moje spas (iako to trenutno ne izgleda tako). Kad sam stavila Boga na prvo mjesto onda su lako otišla kriva uvjerenja, praznovjerja i ovisnost a najvažnija stvar koju sam uspjela je oprost, uspjela sam oprostiti svima koji su me povrijedili na bilo koji način.

Otiđoh tako i na jedan od radovitih susreta karizmatske zajednice Sv. Leopold Mandić u Rudinama (Kaštela). Te sam večeri doživjela susret sa živim Isusom preko molitve voditelja (laika). Čula sam Isusa ga kako mi se obraća, poznaje moju cijelu dušu ali me ne osuđuje za ništa, tješi me, liječi sve moje rane, obećaje mi da će čuvati moju obitelj, da se ne bojim i doživljavam takav oprost kao da sam nanovo rođena, kao da je sve do tada izbrisano, nema više one stare mene. To je bilo tako jako iskustvo da se ne može opisati riječima, poslije toga sam dobila snagu da svjedočim, počela sam moliti što mi je do tada bilo jako teško. Preko molitve sam upoznala i Blaženu Majku Mariju, (prije joj nisam pridavala nikakvu važnost). Sve je došlo na svoje mjesto, posložili su se prioriteti u životu, problema i iskušenja naravno ima i dalje ali sve je lakše s Isusom. Hvala ti Isuse za ovaj novi život i mogu samo poput Petra reći: Gospodine, kamo da od Tebe odem? Ti imaš riječi života vječnoga."

Lorena

Označeno u