Ova gimnastičarka na olimpijskim igrama uvijek nosi krunicu : "Moj talent je Božji dar"

Sveta Filomena, zaštitnica mladih zaslužna je za njene medalje

Grace McCallum zna da je njezin talent Božji dar i ne želi ga prokockati.

Olimpijska gimnastičarka Grace McCallum sa sobom u Tokiju nosi krunicu. Ova 18-godišnjakinja puni naslovnice medija ne samo zbog svojih vještina, već i zbog katoličke vjere koju uvijek ističe, piše Aleteia.

U intervjuu za The Central Minnesota Catholic 2019. godine , Graceina majka Sandy govorila je o vjeri svoje kćeri. Prema Sandyju, Grace nosi krunicu i poseban križ od bake gdje god ide. Sandy je objasnila:

"Ona putuje s tim stvarima kako bi joj pružile mir i spokoj", rekla je Sandy. "Grace ne želi nigdje putovati bez njih."

Sandy je također rekla kad su na putovanju potraže najprije katoličku crkvu. To je, rekla je, "održava prisebnom" zbog strogog rasporeda kojeg imaju kao natjecatelji.

Molitva

Grace je jedna od petero braće i sestara, rođena u pobožnoj katoličkoj obitelji. McCallumi žive u Isantiju, Minnesota, gdje pripadaju župi St. Elizabeth Ann Seton. Jedna od stvari koje obitelj najviše cijeni je molitva.

Zapravo, Grace zaslugu za osvojenu brončanu medalju 2019. pripisuje molitvama svetoj Filomeni, njezinoj svetici. Dan natjecanja pao je na blagdan svete Filomene, 11. kolovoza. Grace kaže da zna da je njezin talent Božji dar i to je znanje tjera u nove visine.

"Definitivno, kad god imam težak dan, u teretani ili na natjecanju, jednostavno znam da mi je Bog dao ovaj talent", rekla je Grace. "Moram ga koristiti i ne izgubiti ga."

McCallum je dobitnica brojnih zlatnih medalja.

Označeno u