Ovi blizanci su preminuli od raka – obitelj koristi njihovu priču za dobro drugih

Maleni blizanci su preminuli od raka u 18 mjeseci razlike. Shrvana obitelj sada koristi njihovu priču kako bi utješila druge koji se suočavaju sa sličnom patnjom.

Niti jedan roditelj ne bi trebao morati pokopati svoje dijete. No, Will i Natalie Decker su morali proći upravo to – dva puta, sa svojim sinovima blizancima.

Od kada je obitelj Decker dobila dva člana nove obitelju, uz 5-godišnjeg sina Nathaniela, 2014. godine, život im je bio „predivan kaos“. Dobili su blizance, Setha i Joela, te su uživali u svakoj minuti s njima. Njihovi sinovi su bili jako povezani, a Nathaniel se jako dobro brinuo za njih.

blizanci 1

„Jednostavno smo uživali zajedno“, rekla je Natalie za njihov život pune dvije godine.

Blizanci su imali posebne osobnosti, ali su se jako dobro slagali.

Blizancima je dijagnosticirana leukemija

No, život im se ubrzo okrenuo naglavačke kada je u prosincu 2016. godine Sethu dijagnosticirana leukemija. Ista je tragedija zahvatila i Joela samo tri mjeseca kasnije, piše Parents.com.

Dječaci su bili napunili dvije godine kada je Natalie primijetila ljubičaste točkice na Sethovom torzu. Liječnik je dijagnosticirao manjak plazme bogate trombocitima te je Seth morao ići u bolnicu na redovne tretmane nadomještanja plazme.

Uskoro se isto dogodilo i s Joelom.

Narednih mjeseci se Sethovo zdravlje nastavilo pogoršavati bez ikakvog objašnjenja, a roditelji su postali jako zabrinuti.

„Nije mogao hodati, bio je u velikim bolovima“, rekla je Natalie za svog sina Setha.

Tek je u studenom 2016. godine Sethu dijagnosticiran rak. Bila je to riječ o vrstu raka u kojem koštana srž proizvodi abnormalnu količinu krvnih stanica. Liječnici su ujedno potvrdili da je vjerojatno da će se isto dogoditi i Joelu budući da je riječ o blizancima.

Seth je započeo liječenje, a Deckersi su odveli Joela na testiranje iako se činio sasvim zdravim i normalnim.

No, stanje mu se pogoršalo u ožujku 2017. godine te je potvrđeno da i on boluje od istog oblika raka kao i njegov brat.

Roditelji su pokušali sve kako bi to spriječili. Natalie je rekla: „Pokušali smo mu nabaviti transplantaciju koštane srži prije nego se razbolio, ali nismo uspjeli“.

Seth je u to vrijeme primao visoke doze kemoterapije te se pripremao za transplantaciju koštane srži. Liječnici su rekli da će moći kući ako operacije bude uspješna.

Natalie je podijelila: „Nekako smo radili prema tome, da možemo biti zajedno kod kuće. No, kada je Joel dijagnosticiran morali smo početi sve ponovno. Bilo je užasno teško jer nisam mogla biti s obojicom u isto vrijeme“.

Roditelji su se razdvojili te je Natalie ostala sa Sethom, a Will sa Joelom. Bili su razdvojeni samo jednim bolničkim katom. Nastojali su se ponekada zamijeniti, no bilo je to teško jer su dječaci trebali kontinuitet.

Bez obzira na bol i poteškoće, uvijek su se smiješili

Unatoč teško situaciji i bolesti Natalie kaže da su se dječaci odlično držali.

Blizanci leukemija

„Bili su jako snažni i hrabri. Bez obzira na bol i poteškoće, uvijek su se smiješili. Mislim da nisu bili svjesni što se događa. Bilo je to za njih nekako normalno“, dodala je.

Seth i Joel su se vratili kući u travnju 2017. godine. Činilo se da se oporavljaju.

No, do kolovoza 2017. godine, Joelovo se stanje počelo pogoršavati te je ponovno primljen u bolnicu.

„Imao je previše tekućine u tijelu. Nije se mogao kretati. Morali smo ponovno ići na intenzivnu njegu“, rekla je Natalie.

Joel je proveo zadnja dva tjedna svog života na intenzivnoj njezi prije nego su roditelji odlučili skinuti ga s aparata. Preminuo je 1.11.2017. sa samo 3 godine.

Psiholog je prenio vijesti o Joelovoj smrti Nathanielu koji se ponio kao pravi veliki brat. Plakao je, ali je ujedno sjedio u krevetu sa svojim malenim bratom i pričao mu.

„Joel je bio u miru. Mogli smo ga zagrliti i pričati s njim. Činilo se da ne pati.“, rekla je Natalie.

Seth je osjetio da nešto nije u redu te se bojao ući na intenzivnu.

Bog nas je gurao naprijed

Iako su bili skrhani Joelovom smrću roditelji su morali ostati snažni za Setha i Nathaniela.

Natalie je podijelila: „Ne znam kako smo nastavili dalje. Bog nas je gurao naprijed. Znala sam da samo trebamo ići korak po korak i dati sve od sebe“ .

Činilo se da se Sethovo stanje poboljšava, počeo se ponašati kao i prije bolesti.

No, to je bila još jedna lažna nada. Liječnici su u studenom 2018. godine javili da se Sethov rak vratio.

Nathaniel mu je dao svoju koštanu srž, no njegovo ju je tijelo odbacilo. Roditelji su tada znali što ih čeka.

4-godišnji Seth je preminuo 10.3.2019. godine

Obitelji je teško, ali im je drago što njihova patnja može pomoći drugima

Ta je smrt potpuno skrhala cijelu obitelj. Imali su previše vremena, a gubitak je sada bio svuda oko njih. Nathaniel se čak osjećao pomalo krivim jer njegova koštana srž nije pomogla Sethu.

„Živimo iz dana u dan. Neki su dani dobri, a neki su zaista loši“, rekla je Natalie.

Deckersi su usmjerili pažnju na St. Baldrick Foundation preko koje nastoje podignuti svijest i skupiti donacije za rak u dječjoj dobi kojem se ne posvećuje dovoljno pažnje.

Također su pokrenuli Hero Fund za Joela i Setha te su skupili preko 35 000 dolara za istraživanja na području raka kod djece.

Obitelji je teško, ali im je drago što njihova patnja može pomoći drugima koji se nađu u sličnoj situaciji.

Natalie je izjavila: „Mnogi se ljudi drže za stvari koje se nama čine nevažnima. Ponekad se smijemo jer čujemo nekoga kako se žali. Seth i Joel su prošli kroz mnogo gore, a imali su tako pozitivan stav. Dosta smo se promijenili kao obitelj, imamo potpuno drugačiju perspektivu“.

Izvor: novizivot.net

Označeno u