PAPA FRANJO KARIZMATIK: Bolesnom djetetu zarasla rupa na srcu nakon papinog blagoslova i poljupca

'Prepoznat ćete ih po plodovima'

Papa Franjo je zaista poseban papa, to mu nikako ne možemo osporiti. S jedne strane oduševljava milijune ljudi svojom spontanošću a s druge strane mediji iskorištavajući svaku njegovu riječ kroje stvarnost o Papi koja to naprosto nije, i time čine razdor koji to zapravo nije. No, kako je Isus rekao ‘prepoznat ćete ih prema plodovima’. Bilo bi dobro da tu i tamo osvrnemo svoje misli na plodove ovoga Pape a koji su po svemu sudeći čudesni. Bar tako svjedoči obitelj Cassady koja tvrdi: ‘Papa je izliječio srce naše bebe polaganjem ruku’.

Lynn Cassidy nema drugih riječi kojima bi mogla objasniti što se dogodilo s njezinom tromjesečnom kćerkicom Ave. Malena Ave rođena je s Downovim sindromom, velikim problemima sa sluhom i očima. Uza to sve, malena djevojčica imala je i dvije rupe na srcu koje su joj uzrokovale najveće probleme. ‘Izgledalo je kao da će se čudo stvarno dogoditi, i to je najbliže što ću ikada svjedočiti nekom čudu’ rekla je šokirana Lynn koja je objasnila što se dogodilo.

U vrijeme Uskrsa 2014. godine obitelj je putovala u Rim kako bi osobno vidjeli papu Franju tijekom kanonizacije Ivana Pavla II i Ivana XXIII. ‘Padala je kiša’, prisjeća se Lynn. Rečeno nam je da ako budemo stajali kod barikade, odnosno metalne ograde, da će Papa doći u njegovu Papa mobilu.’

Obitelj Cassady nekoliko je sati čekala ispred barikade. A kada je Papina povorka krenula preko trga, Lynnin suprug Scott podignuo je malenu djevojčicu Ave u zrak. ‘Bilo je to poput scene iz Kralja lavova’, govori Lynn koja objašnjava što se dalje dogodilo. ‘Papini zaštitari pozvali su djevojčicu i njenog oca do Pape. Papa je tada upitao mog supruga, ‘Koliko je stara? Koje je njezino ime?’. Suprug je odgovorio ali je i rekao Papi da malena ima dvije rupe na srcu. Papa je položio ruke na djevojčicu, blagoslovio ju i vratio ju roditeljima. Ništa nisu znali sve dok nisu stigli kući, i u svibnju otišli do kardiologa na rutinski pregled. I liječnik je bio u šoku kada je vidio da je jedna rupa na srcu posve zatvorena, a druga je upola manja nego je bila. Ova obitelj sigurna je da se dogodilo čudo prilikom blagoslova pape Franje. Kako govore, svi svjetski fotografi uslikali su Papinu ruku na srcu malene Ave, a s obzirom na to da je on sluga Božji, mi nemamo drugog objašnjenja nego ovo izlječenje pripisati Božanskoj intervenciji. Sliku tog događaja, obitelj drži na svom obiteljskom zidu.

Nakon susreta s Papom malena Ave, kako govore roditelji posve je zdrava već dvadeset mjeseci. Prošla je dvije operacije očiju, uspješno, dobila je slušna pomagala, a ono što je najbitnije, njezino srce je posve zdravo, a njezin osmijeh i više nego zarazan’, svjedoči majka koja je izjavila da bi Papi, ako ga ikada više vidi rekla sljedeće: ‘Hvala Vam što širite istinu kako je svaki život dragocjen. Čak i život borbe kakav ima mala Ave. Ona je dragocjena jednako kao i svaki čovjek na svijetu, i zbog toga smo Vam najviše zahvalni, jer širite tu poruku.

Označeno u