Po Gospinu zagovoru, dobili su dugo željeno dijete

Potkraj ožujka 2006. mlada obitelj Oguz iz švedskoga grada Vaxjo boravila je u Međugorju.

Roditelji su došli zahvaliti Gospi uvjereni da su po njezinu zagovoru dobili sina Samuela. Afram i Ramona Oguz bili su pet godina u braku i nisu imali djece. Ramonini su roditelji prije trideset godina stigli iz Turske u Švedsku. Bili su kršćani sirijsko-pravoslavne vjere i kao manjina imali su mnogo poteškoća i smetnji u toj islamskoj zemlji. Stoga su izabrali Švedsku, kršćansku zemlju. Budući da u Švedskoj ima vrlo malo pravoslavnih vjernika, Afram i Ramona išli su na svetu Misu u katoličku crkvu. Vjerovali su da razlike između katolika i pravoslavnih i nisu tako velike te da to nije tolika preprjeka za jedinstvo.

Molili su i na tu nakanu. Jedne su nedjelje nakon svete Mise čuli da netko organizira hodočašće u Međugorje. Zapravo se nisu htjeli prijaviti, ali nekoliko dana prije polaska osjećali su u svojoj nutrini da bi ipak trebali upitati ima li još slobodnih mjesta. Organizatorica hodočašća rekla im je da je upravo prije nekoliko sati jedan bračni par otkazao svoje putovanje te da su sada još dva mjesta slobodna. To je bilo u travnju 2004. U Međugorju su za večernje svete Mise puni pouzdanja molili da im Bog podari dijete. Da se njegova volja ispuni, da sve bude onako kako on želi. Obećali su da će još prije prvoga rođendana svoga djeteta, u znak zahvalnosti, ponovno hodočastiti. Dok je Ramona još molila, približila joj se neka žena i rekla da za nju ima poruku. Rekla je: „Molitva vam je uslišana i rodit ćete mnogo djece.“ Poslije Mise tražili su tajanstvenu ženu, ali je nisu mogli pronaći.

Sin im se rodio nekoliko sati nakon smrti pape Ivana Pavla II. Nazvali su ga Samuel, po Samuelu iz Biblije, koji je također izmoljen. Zahvalno hodočašće poduzeli su tjedan dana prije Samuelova prvog rođendana.