Roberto Mancini: Sat vremena proveden na misi bolji je od svih ostalih

Izbornik talijanske reprezentacije, s kojim je na Rai2 razgovarao Pieluigi Diaco, kaže da vjeruje u međugorska ukazanja i sjeća se sna s međugorskom vidjelicom Vickom.

Vjera Roberta Mancinija sadržana je u ovoj njegovoj misli. Za trenera talijanske nogometne reprezentacije sat vremena proveden na misi "vjerojatno je bolji od ostalih". Tko zna, možda i bolji od nogometne utakmice ili pobjede njegove reprezentacije, njegovih razloga za život, piše Aleteia.

Misa

Sveta Misa, susret s Gospodinom temelj je vjere koji je iskovao mladog Roberta, koji je odrastao na svetoj pričesti i Božjoj Riječi. "Crkva je moj život."

Zatim trenuci unutarnjih kriza, prije nego se obratio Bogu a koji mi je „pomogao u težim trenucima mog života. I sada mi pomaže », priznaje Mancini.

Mancini i Međugorje

Roberto Mancini objašnjava da je Međugorje bilo presudan trenutak u njegovom susretu s vjerom. «Vjerujete li u ukazanja Djevice Marije ?» Pita ga voditelj emisije. "Vjerujem. Da, vjerujem. Išao sam nekoliko puta, razgovarao sam s Vickom , s ostalim vidiocima ... », odgovara Mancio.

Voditelj ga dalje potiče na razgovor: «Je li istina da ti se pojavila u snu, prije nego što si je upoznao?».

Mancini potvrđuje. « Naš svećenik u Genovi iz Sampdorije prije mnogo mi je godina pričao o Međugorju - prisjeća se trener reprezentacije -. Pričao je o početcima Gospinih ukazanja kada je bilo nemoguće ići, govorimo o 80-ima, '82 -'83, kada je bilo problema s vlastima. Nikad je nisam vidio (op. odnosi se na Vicku Ivanković). Odnosno, nikada je nisam upoznao, ali prije nego što sam otišao, pojavila mi se u snu. Nemam ideju zašto. Ne znam, bila je to stvarno čudna stvar. Tada sam otišao u Međugorje i rekao sam joj to. Nekoliko smo puta razgovarali » .

"Poštujem one koji ne vjeruju u ove pojave"

«Razumijem da možda postoje ljudi koji u to ne vjeruju - nastavlja Mancini govoreći o Gospinim ukazanjima - mislim da se ta odluka mora poštivati. Moja je drugačija pozicija. Ja sam za apsolutnu slobodu misli ».