Stogodišnji svećenik slavio svetu misu sa svoja četiri sina svećenika

Nevjerovatna priča koja je primjer da su Božji putevi nedokučivi brzo se proširila svijetom i postala viralna.

Ove godine 4.lipnja don Probo Vaccarini napunio je sto godina, a tu je misu predvodio njegov biskup zajedno s četiri njegova sina koji su također svećenici. Na stotom rođendanu čestitao mu je i papa Franjo preko vatikanskog tajnika Pietra Parolina što je pročitano za vrijeme ove svečane svete mise.

Don Probo jedan je od rijetkih rimokatolika koji koji za sebe može kazati da je primio svih 7 sakramenata, a neke podijelio i svojim sinovima, stoga možemo reći da je suprug, otac, udovac i svećenik. Djed je i petorice unuka! Veliki je Gospin poklonik a to pokazuju imena njegove djece. Njegova četiri sina i tri kćeri u svome imenu imaju sadržano Marijino ime: Giovanni Maria, Francesco Maria, Maria Celeste, Maria Pia, Giuseppe Maria, Gioacchino Maria i Maria Luisa. Jedna od njegovih kćeri također je ušla u posvećeni život.

Don Probo Vaccarini i dalje služi misu i ispovijeda u maloj župi Sv. Martin sjeverno od Riminija. On je dao divno svjedočanstvo bračnog života a kad mu je preminula voljena supruga u 45. godini života, nakon 18 godina braka primio je svećenički red. Zaređen je 1988. Čitava je biskupija željela slaviti njegov 100. rođendan i 31 godinu svećeništva svečanom misom u katedrali u Riminiju.

Don Probo svjedoči kako je u u svetištu Padre Pija San Giovani Rotondo čuo glas padre Pija koji mu je rekao: ‘Postat ćeš svećenik.’

Tako je i bilo. U dobi od 69 godina postao je svećenik.

Vaccerini je izdao i 15 knjiga uključujući i autobriografiju pod nazivom; Muž, udovac svećenik – don Vaccerini se nije povukao.

- Ipak, iz dana u dan čekam svoj susret s Gospodinom,imao sam ženu, djecu imam duhovnu djecu, a sad čekam svog Gospodina!, kaže don Probo koji je vjerovatno najstariji svećenik u svojoj biskupiji

Ova jedinstvena priča zorno prikazuje koliko su Božji putevi čudni i nedokučivi i kako je Bogu sve moguće ako se predamo u Njegove ruke.

Označeno u