‘Tetovirao sam križ na stopalu da mogu gaziti Boga’: Dramatično obraćenje čovjeka koji je 33 godine bio sotonist

Čovjek koji je proveo više od tri desetljeća upleten u okultizam dijeli svoju nevjerojatnu priču o ostavljanju sotonizma iza sebe, pronalaženju slobode u Kristu – i sada širenju Evanđelja drugima.

Brian Cole objasnio je u posljednjoj epizodi “The Playing With Fire Podcast” da se, kao mali dječak, nije osjećao kao da nikamo pripada, prenosi vjera.hr.

“Nisam razumio tko sam u Kristu,” rekao je. “Imao sam 10 godina i oca nasilnika… Maltretirali su me u školi i mama nas je tjerala da idemo u crkvu.”

Cole je rekao da je također bio emocionalno zlostavljan u svojoj crkvi. Svaka dinamika u njegovom životu ostavila ga je da se osjeća usamljenim i nepovezanim – sve dok nije upoznao grupu starije djece koja su ga primila.

“Razgovarali su sa mnom, obraćali su pažnju na mene”, rekao je. “Nisu me prozivali i tukli.”

Cole je ubrzo shvatio da su djeca s kojima se sprijateljio uključena u sotonizam – sustav vjerovanja potpuno suprotan crkvenom iskustvu njegove obitelji.

Iako ga teologija nije privukla, Cole je rekao da je “želio raditi što god ova djeca rade.”

Tako je ubrzo sudjelovao u svemu.

“Jedan od prvih rituala na kojima sam bio bio je da će žrtvovati vjevericu. Rekao sam im da to neću učiniti”, ispričao je napominjući kako je oduvijek volio životinje. “Rekli su: ‘Pa, [Sotona] zahtijeva krv, pa ćeš se morati porezati’, pa sam to i učinio. I to je završilo kao ovisnost 33 godine — rezanje i samoozljeđivanje.”

Kako je vrijeme odmicalo, Cole je rekao da su ga strah koji je izazvao sotonizam – i pobuna – dodatno privlačili. U početku to nije bila teološka veza; umjesto toga, bilo je to više “petljanje”. Razbijao bi kršćanske simbole na grobljima i jaslice.

“Kada sam napunio 18 godina, uhitili su me… Dobio sam 10-godišnju kaznu i, kad sam otišao u zatvor, tada je prešlo iz petljanja u sotonizam u pravi sotonizam.”

Cole je rekao da je počeo naručivati ​​knjige o okultnoj i ceremonijalnoj magiji i da je većinu dana provodio čitajući i proučavajući kako služiti sononi- a to nije sve.

“Tetovirao sam križ… na donjem dijelu lijevog stopala kako bih mogao gaziti Boga kad god hodam”, rekao je.

S vremenom, Cole je rekao da se počeo osjećati neugodno zbog uloge koju je Sotona odigrao u njegovu životu i moći koju je zlo pustilo u njegov život. Godine 1987. odmaknuo se od sotonizma i okrenuo drugim oblicima okultnog – ali se često vraćao svojim starim navikama i koristio Tarot karte među ostalim alatima.

“U okultnom… samo bih sjeo i dopustio da me zaposjednu i jednostavno počeo pisati stvari,” rekao je Cole.
Najintrigantniji element njegova putovanja? Iako je vjerovao u Sotonu, nije vjerovao u Boga.

“Nisam vjerovao da Isus postoji”, rekao je. “Mislio sam da je ova Biblija još jedna mitološka knjiga… Jedna od mojih najvećih religija bila je mržnja prema kršćanima.”

Ali sve se promijenilo 2009., kada je Cole, tada 44-godišnjak, ponovno uhićen. Shvatio je da njegov kriminalni život ne funkcionira i da nešto očajnički mora promijeniti.

“Pokušao sam počiniti samoubojstvo… jednostavno nisam više želio živjeti”, rekao je.

Cole je tada počeo oprezno istraživati ​​Bibliju u nadi da će se dogoditi nešto što će mu promjeniti. Unatoč skepticizmu i podsmijehu, čitao je i istraživao.

On me već počeo mijenjati zato što sam čitao istinu. Sveto je pismo ispunjavalo moje praznine“, prisjetio se s velikim emocijama, ali još uvijek nije vjerovao u ključno: postojanje Isusa.

Tu se dogodilo nešto čudesno.

Jednog dana vratio u svoju sobu i pronašao knjigu nasumično položenu na podu svoje zatvorske ćelije:

Bila je to knjiga: Lee Strobela “The Case for Christ,” tekst koji dokumentira Strobelov put od ateizma do vjere. Riječ je o poznatom novinaru totalnom ateistu koji je krenuo u istragu Isusa Krista kako bi dokazao da ne postoji, naposlijetku se obratio i posvetio Mu život.

“Kada sam završio s tom knjigom, više nisam mogao poricati činjenicu da je Isus postojao na ovoj zemlji”, rekao je.

“Cijelog života sam tražio istinu i ona se pojavila.”

Cole je otkrio da mu je istina promijenila život i sada je evangelizator.

“Ovo me oslobodilo na toliko mnogo načina da to ne mogu ni objasniti”, rekao je dok je postao vidno emotivan.

Oslobođen od droge, mržnje i služenja Sotoni! To je Isus koji ljubi grešnike!