TRENER DINAMA DAMIR KRZNAR U CRKVI JE OD MALIH NOGU: "Svoju vjeru uvijek ponosno javno svjedočim"

Uoči dvoboja s Tottenhamom Krznar je kazao: “Nikad se u životu ne treba predati. Ako čovjek dovoljno poduzme, i Bog mu onda pomaže. Važno je dati sve od sebe i vjerovati Bogu.”

Molitva je važan dio svakodnevnog života trenera Dinama Damira Krznara, koji je vodio plavu momčad do najveće pobjede u novijoj povijesti zagrebačkog kluba.

Krznar je to otkrio u nedavnom intervjuu za Glas Koncila kojeg je dao dok je još obnašao dužnost pomoćnog trenera.

"Ponosan sam na svoju vjeru, ali poštujem i druge i drukčije. Dok sam bio u Emiratima i u Saudijskoj Arabiji, redovito bih se prekrižio prije svake utakmice. Nikad mi nitko to nije zamjerio, naprotiv oni su to poštovali, a i ja sam poštovao sve njihovo, dakle uvjerenje i vjeru", kazao je Krznar.

Kao vjernik Krznar ističe svoju svakidašnju molitvu. »Svaki dan se pomolim, posebno prije spavanja, jer molitva je dio moga života. Ako slučajno od umora zaspim, drugi dan izmolim dvostruko s molbom da mi Bog oprosti što se nisam pomolio dan prije. Ponosan sam na svoju vjeru

Govoreći o svojem životu u župnoj zajednici, trener Dinama kazao je da nedjeljnu svetu misu sa suprugom Blaženkom pohađa u svojoj župi na Remetama, ali i da zna navratiti u dominikansku župu Kraljice Svete Krunice:

“Po dolasku u Zagreb živjeli smo na području župe Kraljice Svete Krunice koju vode dominikanci, a kasnije smo se preselili u Remete. Nekako sam navikao poći i kod dominikanaca na misu, a budući da je supruga Blaženka u župnom pastoralnom vijeću u remetskoj župi, i onamo idemo na misu. Idemo, dakle, i u jednu i drugu crkvu. Roditelji su me od malih nogu odgajali u katoličkoj vjeri jer ona nam je bila sastavnica života. S Crkvom sam povezan od malih nogu i svoju vjeru uvijek svjedočim javno, i to mi je ponos”, kazao je Krznar.

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE OVDJE

Označeno u