Kardinal Tscherrig: Crkva će opstati, čak i ako postanemo manjina u Europi VATICAN MEDIA

Kardinal Tscherrig: Crkva će opstati, čak i ako postanemo manjina u Europi

Kardinal Emil Paul Tscherrig dao je intervju za švicarsku televiziju SRF, izvijestili su u subotu 9. prosinca kath.ch i Vatican News.

U Europi se Crkva brojčano smanjuje, „no uvijek će biti katolika“, kazao je kardinal Tscherrig istaknuvši potrebu da vjernici ostanu kreativna manjina.

„Crkva je katolička, što znači da je univerzalna i ostat će univerzalna. Kao što je rekao papa Benedikt XVI., čak i ako postanemo manjina u Europi, važno je da ostanemo kreativna manjina“, kazao je. „Crkva će ostati, bit će ovdje. Uvijek će biti kršćana, uvijek će biti katolika. Ali više neće biti velikih masa”, zaključio je švicarski kardinal.

Papa Franjo imenovao je 12. rujna 2017. mons. Tscheriga apostolskim nuncijem u Italiji i San Marinu sa sjedištem u Rimu te je tako prva osoba na mjestu veleposlanika Svete Stolice u Italiji i San Marinu koja nije iz Italije. U toj je ulozi u lipnju 2018. ispregovarao sporazum s Republikom San Marino o vjeronauku u državnim školama. Na konzistoriju 30. rujna 2023. papa Franjo ga je u Vatikanu primio u Kardinalski zbor s naslovom đakonata u crkvi San Giuseppe al Trionfale.

Označeno u