Objavljen program Papina putovanja u Egipat 28. i 29. travnja

Tiskovni je ured Svete Stolice 3. travnja objavio program dvodnevnoga apostolskog putovanja pape Franje u Egipat, 28. i 29. travnja.

Papa će iz Rima, iz zračne luke Fiumicino, krenuti prema međunarodnoj luci u Kairu u petak 28. travnja u 10.45 sati. Nakon dolaska u zračnu luku, svečanost dobrodošlice bit će održana u Predsjedničkoj palači, a poslije će uslijediti kurtoazni posjeti Predsjedniku Republike i velikom imamu Al-Azhara. Prvi će govor Papa održati sudionicima međunarodne konferencije o miru. Istoga dana poslijepodne Papa će se susresti s predstavnicima vlasti, te poći u kurtoazni posjet Papi Tawadrosu II., gdje će – kako je predviđeno – održati drugi govor.

Drugi dan Papina boravka u Egiptu započet će svetom misom, a nakon nje Sveti će Otac objedovati s egipatskim biskupima. Za poslijepodne je predviđen molitveni susret s klerom, redovnicima, redovnicama i sjemeništarcima, i na kraju oproštajna svečanost. Odlazak pape Franje iz zračne luke u Kairu predviđen je za 17 sati, a dolazak u rimsku zračnu luku Ciampino u 20.30 sati.

Označeno u