Ovo je molitvena nakana pape Franje za prosinac!

Molitvena nakana pape Franje za mjesec prosinac je za volontere i neprofitne organizacije.

“Svijetu su potrebni volonteri i organizacije predane traženju općeg dobra”, rekao je Sveti Otac u video apelu objavljenom 1. prosinca, javlja CNA.

“Ovo je riječ koju bi mnogi danas htjeli izbrisati: 'predanost'. A svijet treba volontere koji se zalažu za opće dobro”, rekao je.

Papa je nazvao volontere koji rade s neprofitnim organizacijama “obrtnicima za milosrđe”.

 „Biti volonter koji pomaže drugima izbor je koji nas čini slobodnima; otvara nas tuđim potrebama — zahtjevima pravde, obrani siromaha, brizi za stvoreno. To znači biti tvorci milosrđa: svojim rukama, svojim očima, svojim pažljivim ušima, svojom blizinom.”

Dodao je: "Rad volonterskih neprofitnih organizacija puno je učinkovitiji kada surađuju međusobno i s vladama."

“Radeći zajedno, koliko god malo sredstava imali, daju sve od sebe i čine čudo umnažanja nade stvarnošću. Imamo veliku potrebu umnožiti nadu”, nastavio je papa Franjo.

Sveti je Otac videoporuku zaključio molitvom: „Molimo se da volonterske neprofitne organizacije i organizacije za ljudski razvoj pronađu ljude voljne posvetiti se općem dobru i neprestano tražiti nove putove međunarodne suradnje.

Molitveni video pape Franje promovira Papina svjetska molitvena mreža , koja podiže svijest o mjesečnim papinim molitvenim nakanama.

Označeno u