Papa bi sljedećih dana mogao biti otpušten iz bolnice

Prema novom izvješću Tiskovnog ureda Svete Stolice od poslijepodneva 30. ožujka, Sveti Otac bi sljedećih dana trebao biti otpušten iz bolnice.

U novom biltenu ravnatelja Tiskovnog ureda Svete Stolice Mattea Brunija stoji: "Papa Franjo je poslijepodne proveo posvećujući se odmoru, molitvi, radnim obvezama".

Liječnička ekipa koja prati Papu izvijestila je da je kod njega utvrđen infektivni bronhitis zbog čega je potrebna antibiotska terapija primijenjena kroz infuziju.

"Odmor, molitva i neke radne obveze. Tako je papa Franjo danas, u četvrtak, 30. ožujka, proveo poslijepodne u poliklinici Gemelli u kojoj se nalazi od jučer poslijepodne", izjavio je Bruni.

On je prenio informacije liječničkoga tima koji prati Papu u bolnici. "Zakazanim kliničkim pregledima kod Svetoga je Oca ustanovljen infektivni bronhitis koji je zahtijevao antibiotsku terapiju kroz infuziju koja je proizvela očekivane učinke s očitim poboljšanjem zdravstvenoga stanja", stoji u priopćenju. Prema riječima specijalistâ, na temelju predvidljivoga razvoja situacije, Sveti bi Otac mogao sljedećih dana biti otpušten iz bolnice.

U kasnim prijepodnevnim satima glasnogovornik Bruni je također izvijestio kako se Papa tijekom noći dobro odmorio te da se klinička slika postupno popravlja. Papa je doručkovao, pročitao novine i nastavio s radom; prije ručka je otišao u kapelicu privatnoga apartmana, gdje se sabrao u molitvi i primio pričest", kako stoji u priopćenju, a kako prenosi Vatican News.

Označeno u