Papa Franjo beskućnicima i siromašnima nudi besplatno testiranje na koronavirus

Nadbiskup Rino Fisichella rekao je novinarima da se provodi oko 50 testiranja dnevno i da će ta inicijativa potrajati.

Oni koji budu negativni dobit će potvrdu za smještaj u skloništu, a pozitivne će slati na daljnje liječenje. Naime, mnogi beskućnici u Italiji su stranci koji nemaju svog obiteljskog liječnika te Talijani koji su postali beskućnici zbog ekonomskih poteškoća i često se srame vratiti svojim obiteljskim liječnicima, javlja IKA.

Papa Franjo nudi siromašnima i beskućnicima u Rimu besplatno testiranje na koronavirus u sklopu aktivnosti na Svjetski dan siromašnih, objavio je Vatikan u četvrtak 12. studenoga, a prenosi Hina. Brisevi se uzimaju u klinici blizu Trga sv. Petra koju je Papa uspostavio prije nekoliko godina za pružanje osnovnih medicinskih usluga siromašnima, uključujući beskućnicima u okolici Vatikana.

Italija je u srijedu 11. studenoga prešla milijun zaraženih koronavirusom te time prestigla Meksiko i postala jedna od deset najteže pogođenih zemalja pandemijom koronavirusa na svijetu prema podacima Reutersa.

Provodi se oko 50 testiranja dnevno!

Nadbiskup Rino Fisichella rekao je novinarima da se provodi oko 50 testiranja dnevno i da će ta inicijativa potrajati. Oni koji budu negativni dobit će potvrdu za smještaj u skloništu, a pozitivne će slati na daljnje liječenje. Mnogi beskućnici u Italiji su stranci koji nemaju svog obiteljskog liječnika te Talijani koji su postali beskućnici zbog ekonomskih poteškoća i često se srame vratiti svojim obiteljskim liječnicima.

Svjetski dan siromašnih
Papa Franjo je ustanovio Svjetski dan siromašnih prije četiri godine kako bi skrenuo pozornost na potrebite, osobito u razvijenim zemljama. Svjetski dan siromašnih obilježit će se u nedjelju 15. studenoga. Papa je proteklih godina služio misu za tisuće siromašnih u bazilici sv. Petra, a nakon toga nahranio 1 500 beskućnika u papinskoj dvorani.

Više od 350 tisuća maski podijelit će se učenicima!

Ove godine će samo 100 siromaha moći prisustvovati misi zbog ograničenja uvedenih u pandemiji. Ručak je ove godine otkazan, ali će se dostaviti oko pet tisuća paketa hrane siromašnim obiteljima, uključujući 2,5 tone tjestenine koju je donirala talijanska prehrambena kompanija. Više od 350 tisuća maski podijelit će se učenicima u manje imućnim predgrađima Rima, javlja Reuters, a prenosi Hina.

Označeno u