Papa Franjo: 'Krist Otkupitelj u Rio de Janeiru poziv je na pomirenje'

Papa je potaknuo sve ljude da grade bratstvo, bez obzira na razinu njihova obrazovanja ili bogatstva.

Povodom 90. godišnjice inauguracije kipa na brdu Corcovado iznad Rio de Janeira, papa Franjo uputio je poruku u kojoj ističe da nitko ne bi smio ostati prekriženih ruku, nego širiti ruke prema svima

– Krist Otkupitelj u Rio de Janeiru svojim je raširenim rukama poziv na pomirenje, na bratstvo – riječi su iz poruke pape Franje koju je potpisao državni tajnik, kardinal Pietro Parolin, upućene povodom 90. godišnjice inauguracije kipa Krista Otkupitelja na vrhu planine Corcovado.

On je poziv na bratstvo koje valja proširiti na cijeli grad i cijelu zemlju, kako bi se oblikovala zajednica u kojoj se nitko ne osjeća sam, neželjen, odbačen, zanemaren ili zaboravljen, i u kojoj se svi zauzimaju za pravedniji, solidarniji i sretniji svijet.

Papa je potaknuo sve ljude da grade bratstvo, bez obzira na razinu njihova obrazovanja ili bogatstva.

– Nitko ne smije ostati prekriženih ruku, nego širiti ruke prema svima, kao što to čini Otkupitelj. Da bi se to postiglo, bitan je konstruktivan dijalog, jer između sebične ravnodušnosti i nasilnoga prosvjeda uvijek postoji mogućnost dijaloga. Dijalog među generacijama, dijalog među ljudima, jer svi smo mi ljudi – istaknuo je Papa navodeći riječi iz enciklike 'Fratelli tutti'.

Sveti je Otac stoga potaknuo na prihvaćanje svih ljudi, kao odraz Kristova prihvaćanja; Krista koji živi u gradu i poziva da mu se približite jer, ako ste blizu Njega, bit ćete blizu jedni drugima. Na kraju je potaknuo na molitvu po zagovoru Majke brazilskoga naroda, Gospe od Aparecide, izvijestio je Vatican News.

Označeno u