Papa Franjo: Migranti su žrtve kulture odbacivanja

Papa se spomenuo i žrtava progona zbog vjere, izrazio solidarnost sa stanovništvom Mozambika, te potaknuo da se ne zaborave žrtve koronavirusa. Osim toga, podsjetio je da se 24. kolovoza navršava deset godina od krvoprolića 72 migranta u San Fernandu u Meksiku te ponovno upozorio da će nas Gospodin pitati o migrantima koji su izgubili život na putovanjima nade, piše Vatican News.

- Bili su žrtve kulture odbacivanja - istaknuo je Papa te izrazio solidarnost njihovim obiteljima koje još uvijek zazivaju pravdu i istinu o tomu što se dogodilo.

Kao što je učinio u srijedu, kada je neočekivano nazvao biskupa u Pembu, u Mozambiku, Sveti je Otac i danas posebnu blizinu izrazio pučanstvu pokrajine Cabo Delgado, na sjeveru te zemlje, koje trpi zbog međunarodnoga terorizma, prenosi laudato.hr.

- Činim to živo se sjećajući svojega posjeta toj dragoj zemlji prije otprilike godinu dana - rekao je Papa.

Obraćajući se na kraju Rimljanima i hodočasnicima nazočnima na Trgu svetoga Petra, posebno je pozdravio mlade koji su iz Siene, u Toskani, biciklima došli u Rim, te skupinu obitelji iz Bergama, koje su došle na hodočašće u Rim, u spomen na žrtve koronavirusa.

- Mnogo je patnje, mnogo je osoba izgubilo život zbog te bolesti, kao i brojni volonteri, liječnici, medicinski tehničari, redovnice i svećenici. Sjetimo se svih obitelji koje trpe zbog toga - potaknuo je papa Franjo. 

Označeno u