Papa Franjo neće sudjelovati na Putu križa u Koloseumu

Papa Franjo ove godine neće sudjelovati na pobožnosti Puta križa u rimskom Koloseumu koji se u skladu s dugogodišnjom tradicijom održava na Veliki petak te je planiran za 7. travnja s početkom u 21:15.

Ovu vijest objavio je Tiskovni ured Svete Stolice nekoliko sati pred početak same pobožnosti. „Zbog velike hladnoće ovih dana papa Franjo pratit će večerašnji Put križa iz Doma Sv. Marte pridružujući se molitvama onih koji će se okupiti s Rimskom biskupijom u Koloseumu“, navedeno je priopćenju.

Vrijedi podsjetiti kako je Sveti Otac nekoliko dana prije Velikog tjedna proveo u bolnici A. Gemelli gdje se liječio od bronhitisa. Uspio se oporaviti te je predslavio sv. misu na Cvjetnicu, ali i misu posvete ulja te večere Gospodnje na Veliki četvrtak, a predviđeno je i njegovo sudjelovanje u obredima Velikog petka.

Zanimljivo je kako za ovogodišnju pobožnost Puta križa u Koloseumu dosta nepoznanica. Za razliku od prijašnjih godina kada je Tiskovni ured Svete Stolice objavljivao informacije o onima koji će pisati meditacije, nositi križ te nekoliko dana prije i samu knjižicu s tekstovima ove godine vlada svojevrsno zatišje te nekoliko sati pred početak Puta križa još uvijek nisu poznati ti detalji, javlja nedjelja.ba.

Označeno u