Papa Franjo nema temperaturu, isključena je mogućnost pneumonije

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni izvijestio je kako je CT kojem je Papa bio podvrgnut tijekom vikenda „isključio mogućnost pneumonije” te da je u „dobrom” stanju i napreduje, prenosi Vatican News.

„Papa je u dobrom i stabilnom stanju; nema temperaturu; a njegova respiratorna situacija očito se poboljšava”, kazao je ravnatelj Bruni, osvrćući se na zdravstveno stanje Svetoga Oca.

Papa Franjo je u nedjelju, 26. studenog, nakon molitve Anđeoskog pozdravljenja izjavio kako ima upalne promjene na području pluća.

U subotu, 25. studenog, bio je podvrgnut CT-u u bolnici Gemelli, te je ravnatelj Bruni potvrdio da je pretraga isključila mogućnost pneumonije, ali je pokazala upalne promjene koje su dovele do respiratornih poteškoća.

Sveti Otac je intravenozno primio antibiotsku terapiju, „kako bi se povećala učinkovitost liječenja”, kazao je Bruni.

Nadalje, Bruni je kazao da „kako bi se olakšao Papin oporavak, odgođeni su neki važni angažmani zakazani idućih dana”. Zadržani su pak susreti koji su „institucionalne prirode ili lakše podnošljivi s obzirom na njegovo zdravstveno stanje”, prenosi Vatican News.

Označeno u