Papa Franjo stigao na Cipar FOTO: REUTERS/GUGLIELMO MANGIAPANE // APOSTOLSKO PUTOVANJE PAPE FRANJE NA CIPAR I U GRČKU

Papa Franjo stigao na Cipar

Sveti Otac Franjo stigao je u četvrtak 2. prosinca 2021. u Međunarodnu zračnu luku Larnaka na Cipru u sklopu svoga 35. apostolskog putovanja.

Svetog Oca je u zrakoplovu prvi pozdravio apostolski nuncij nadbiskup Tito Yllana. Papu su svečano dočekali predsjednica parlamenta s troje djece odjevene u narodne nošnje, koja su mu u znak dobrodošlice dala cvijeće. Na dočeku su bila i djeca koja su pozdravljala Papu mašući vatikanskim i ciparskim zastavicama, uz povike da ga vole. Jedno od njih držalo je i transparent s natpisom „Papa Franjo, simbol mira“.

Nakon svečanosti dobrodošlice, Sveti Otac se uputio prema glavnom gradu Cipra, Nikoziji. Ondje će se, u katedrali Gospe od milosti, sjedištu maronitske katoličke nadbiskupije, susresti s klerom, redovnicima i redovnicama, katehistima i predstavnicima pokreta. Prvoga dana pohoda, Papu još očekuje susret s ciparskim predsjednikom Nicosom Anastasiadesom u predsjedničkoj palači te susret s predstavnicima vlasti, civilnog društva i diplomatskog zbora.

Označeno u