Papa Franjo svjestan da bi mogao biti meta napada: 'Uvijek postoji rizik ishitrenog postupka nekog luđaka'

"Svjestan sam rizika", kazao je Papa u uvodu nove knjige autora Andreee Tornielli.

Papa Franjo je kazao da shvaća da bi mogao biti meta napada, ali da će nastaviti putovati bez blindiranog vozila i pojačanog osiguranja jer želi biti blizu ljudi, javljaju agencije. Za razliku od svojih prethodnika koji su koristili blindirana vozila ili limuzine, Franjo koristi obične automobile na međunarodnim putovanjima, često u potpunoj opreci sa svojim domaćinima.

"Svjestan sam rizika", kazao je Papa u uvodu nove knjige autora Andreee Tornielli, navodi Reuters. "Možda sam neoprezan, ali moram reći da se uopće za sebe ne bojim, ali me uvijek brine sigurnost onih koji putuju sa mnom i posebno me brine sigurnost ljudi koje susrećem u raznim zemljama. Uvijek postoji rizik ishitrenog postupka nekog luđaka. No, Gospodin je uvijek tu", kazao je Papa u knjizi.

Knjiga "Putovanje" opisuje 17 posjeta u više od 25 zemalja izvan Italije u kojima je papa Franjo bio od izbora za Svetog Oca 2013. Ove se godine očukuju dva međunarodna putovanju, jedno u Portugal, a drugo u Indiju i Bangladeš, navodi AFP.

Označeno u