Papa Franjo u privatnoj molitvi Bezgrešnoj

Na iznenađenje javnosti, ujutro u 7.00 sati, na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, Sveti je otac otišao na Piazza di Spagna u Rimu te obavio čin štovanja, u privatnoj formi, Marije Bezgrešne" - izvijestio je to direktor tiskovnog ureda Vatikana Matteo Bruni.

"Pri prvom svitanju zore, na kiši, stavio je buket bijelih ruža u podnožje stupa gdje se nalazi kip Bezgrešne. Obratio joj se u molitvi zamolivši je da s ljubavlju bdije na Rim i njegove stanovnike, povjeravajući joj sve one koji su u ovom gradu i u svijetu pogođeni bolestima i malodušjem.

Malo prije 7.15 sati papa Franjo napustio je Piazzu di Spagna – izvještava Bruni i nadodaje kako je – papa stigao do crkve Santa Marije Maggiore gdje je molio ispred ikone Marije Salus Popoli Romani, a zatim je slavio misu u Cappella del Presepe. Potom se vratio u Vatikan».

Podsjetimo kako je prije nekoliko dana Vatikanski tiskovni ured dao je do znanja da bi se - s obzirom na ograničenja zbog drugog vala pandemije koronavirusa – papa Franjo odreći svečanog godišnjeg posjeta kipu Bezgrešne kako bi spriječilo veće okupljanje vjernika koju su znali pratiti papu duž cijelog njegova puta. Ipak, rano jutros, papa Franjo je sve iznenadio svojim privatnim odlaskom i molitvom unatoč jakoj kiši, okružen samo rimskim vatrogascima.

Vatican.news/Prijevod: medjugoje-info.com

Označeno u