Papa poziva na prekid vatre u Gazi: Ubija se budućnost djece

Nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja Papa je uputio apel za mir zbog ozbiljne situacije u Izraelu i Palestini. Neka se učini sve kako bi se izbjeglo širenje sukoba, bila je njegova molba, upravljajući svoje misli na najmanje, žrtve i u Ukrajini i u svim ratovima svijeta. Spomenuo se i žrtava potresa u Nepalu, afganistanskih izbjeglica u Pakistanu i svih koji su pogođeni nevremenom u Italiji

Molim vas da se zaustavite, u ime Boga: prekinite vatru! – apel je pape Franje koji je uputio nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja u nedjelju, 5. studenoga, zbog – kako je rekao – ozbiljne situacije u Palestini i Izraelu, gdje je toliko ljudi izgubilo život. Papa se nada da će se iskoristiti svi putevi kako bi se izbjeglo širenje sukoba, da će se moći pomoći ranjenima te da će pomoć stići do stanovništva Gaze, gdje je humanitarno stanje vrlo ozbiljno.

Papa je svoje misli ponajviše posvetio djeci, onoj brojnoj koju Hamas još uvijek drži kao taoce – da se vrate svojim obiteljima, poželio je – te onoj koja su uključena u sve tragične vidike toga, kao i drugih sukoba u svijetu.

Da, mislimo na djecu, na svu djecu koja su uključena u taj rat, kao i u Ukrajini i drugim sukobima: tako se ubija njihova budućnost. Molimo za snagu da kažemo „dosta“.

Misao na Nepal i afganistanske izbjeglice u Pakistanu

Sveti je Otac svoju blizinu izrazio i narodu Nepala, gdje je u petak, u potresu koji je pogodio sjeverozapad zemlje, poginulo više od pedeset ljudi, a na tisuće ih je ostalo bez krova nad glavom. Osim toga, blizinu je izrazio i afganistanskim izbjeglicama koji su u Pakistanu pronašli utočište, ali sada više ne znaju kamo ići. Vlada u Islamabadu je, naime, naredila da 1,7 milijuna Afganistanaca koji u Pakistanu žive ilegalno napuste zemlju, kako ne bi bili uhićeni i smješteni u centre koje je izgradila Vlada.

Molitva za žrtve poplava u Italiji
Na kraju, papa Franjo je molio za žrtve oluja i poplava u Italiji i drugim zemljama. Toskana je najviše pogođena regija, sa sedam poginulih u nevremenu, gotovo četiri tisuće spasilačkih operacija i 16 tisuća korisnika bez električne energije.

Označeno u