Papa: Slušajte Božju melodiju u vašem životu

Primivši 25. listopada u audijenciju sudionike ekumenskoga hodočašća pod geslom „Bolje svi zajedno“, koje je krenulo iz Njemačke, papa Franjo poželio je za Crkvu „spremnost za slušanje“, također u prigodi sinodalnoga hoda, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Papa je hodočasnicima govorio o zbornosti, i to zbornosti koja ne znači samo „govoriti“, nego i „slušati“, upravo onako kako se događa u nekom zboru. Na početku ste me pozdravili zajedničkom pjesmom. Pjevanje povezuje. U zboru nitko nije sam; važno je slušati druge. Crkvi želim tu spremnost za slušanje. To ponovno učimo u sinodalnom hodu, rekao je Sveti Otac.
Papa je stoga potaknuo prisutne da u životu slušaju Božju melodiju, otvarajući uši i srce za ono što je Gospodin skladao za svakoga od nas. Tko pjeva otvorena srca možda i ne primjećujući, već dotiče Božje otajstvo, odnosno njegovu Ljubav. Uvijek slušajte Božju melodiju u svojem životu. Tako od mnogo glasova nastaje jedna pjesma. Tako nastaje i ekumenizam, u Njemačkoj i u brojnim drugim dijelovima svijeta, istaknuo je papa Franjo.

Geslo ekumenskoga hodočašća od Njemačke do Rima, od 23. do 30. listopada je „Bolje svi zajedno“ („Besser zusammen“). Taj događaj prati sličnu inicijativu, održanu 2016. godine, naslovljenu „S Lutherom do Pape“, organiziranu u pripravi za 500. obljetnicu reformacije. Inicijativu je predložio Ured za pastoral mladih biskupije Magdeburg i Uredi za pastoral djece i mladih Evangeličke Crkve u središnjoj Njemačkoj i u Anhaltu.

Papa Franjo spomenuo se toga događaja na audijenciji, pred hodočasnicima koje je dopratio predsjednik Papinskoga vijeća za jedinstvo kršćana kardinal Kurt Koch, te primijetio kako su neki od okupljenih već sudjelovali na hodočašću prije pet godina, ali im se danas pridružio i veliki broj novih lica.

 

Označeno u