Papina molitvena nakana za kolovoz: Molimo za Crkvu da od Duha Svetoga primi milost i snagu da se obnavlja u svjetlu evanđelja

Papina molitvena nakana za kolovoz glasi “Crkva na putu: 'Molimo za Crkvu da od Duha Svetoga primi milost i snagu da se obnavlja u svjetlu evanđelja'“.

Crkva je pozvana evangelizirati, što ne znači baviti se prozelitizmom, to ne. Njezin poziv je evangelizirati. I više od toga: sâm identitet Crkve je evangelizirati”, kazao je Papa u video-poruci.

Crkvu se može obnoviti samo raspoznavajući Božju volju u svom svakodnevnom životu i pokrećući duboku promjenu pod vodstvom Duha Svetoga. „Obnova nas samih, kao osoba: to je ta duboka promjena. Moramo pustiti da nam Duh Sveti, koji je Božji dar u našim srcima, doziva u pamet sve što je Isus naučavao i da nam pomogne provoditi to u djelo“, kazao je Sveti Otac.

Poručio je kako vjernici počinju obnavljati Crkvu obnavljanjem sebe samih, i to bez unaprijed stvorenih predodžbi, bez ideoloških predrasuda, bez krutosti, nego polazeći od jednog duhovnog iskustva: iskustva darivanja, iskustva milosrđa, iskustva služenja. Dodao je kako sanja o opredjeljenju koje će biti još više misionarsko, koje ide u susret drugome bez prozelitizma i koje mijenja sve svoje strukture u cilju evangelizacije današnjeg svijeta, piše Vatican News.

Sveti Otac pozvao je ljude da se sjete da Crkva uvijek ima teškoća, uvijek prolazi kroz krize, jer je živa: živa bića upadaju u krizu. Samo mrtvi ne upadaju u krizu.

„Molimo za Crkvu da od Duha Svetoga primi milost i snagu da se obnavlja u svjetlu evanđelja”, dio je molitvene nakane za kolovoz koju papa Franjo povjerava cijeloj Crkvi posredstvom Papina svjetske molitvene mreže.

Označeno u