Papina videoporuka za apostolsko putovanje u baltičke zemlje

Povodom apostolskoga pohoda Litvi, Latviji i Estoniji, na koje će poći sutra, papa Franjo se pučanstvu tih zemalja obratio videoporukom u kojoj je istaknuo da je sloboda blago koje treba čuvati i prenositi

U vrijeme tmine, nasilja i progona, plamen slobode se ne gasi, nego potiče nadu u budućnost u kojoj se poštuje dostojanstvo koje je Bog dao svakoj osobi, i u kojoj se svi osjećamo pozvani surađivati u izgradnji pravednoga i bratskoga društva – kazao je papa Franjo u videoporuci upućenoj stanovnicima Litve, Latvije i Estonije, koje će posjetiti od 22. do 25. rujna, povodom 100. obljetnice neovisnosti.

Izrazivši nadu da će njegov pohod biti izvor ohrabrenja, Papa je napomenuo da je sloboda blago koje treba stalno čuvati i prenositi, te istaknuo žrtve iz prošlosti onih koji su učinili mogućom današnju slobodu.

Uoči putovanja Sveti Otac u bazilici Svete Marije Velike
U vidiku putovanja, na koje će poći sutra, Sveti je Otac jučer poslijepodne otišao u rimsku baziliku Svete Marije Velike te se zadržao u molitvi pred Marijinom ikonom Salus Populi Romani (Spas rimskoga puka) – potvrdio je na Twitteru ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Greg Burke.

Označeno u