“Rodna teorija” je napad na istinu

“Rodna teorija je izum, umjetna tvorevina. Nemoguće je imati identitet koji ne poštuje pravu ljudsku prirodu muškarca i žene.

To je ludilo koje će izazvati ogromnu štetu u društvu i u životima onih koji podržavaju tu teoriju. S rodnom teorijom nemoguće je živjeti u društvu“, navodi kardinal Raymond Burke u knjizi Nada za svijet: Obnoviti sve u Kristu, prenosi Quovadiscroatia

“Rodna teorija” je napad na istinu, istaknuo je kardinal.

“Rodna teorija je izum, umjetna tvorevina. Nemoguće je imati identitet koji ne poštuje pravu ljudsku prirodu muškarca i žene. To je ludilo koje će izazvati ogromnu štetu u društvu i u životima onih koji podržavaju tu teoriju. S rodnom teorijom nemoguće je živjeti u društvu. Već danas u određenim mjestima u SAD-u bilo tko može promijeniti identitet i reći: ‘Danas sam muškarac, sutra ću biti žena’. To je zaista sumanuto. Neki muškarci ustraju na odlasku u zahod za žene. To je nehumano. Možete samo zamisliti zbrku u školama… Danas postoji velika konfuzija, koja se temelji na lažnoj ideji da postoji praktički bezbroj mogućih seksualnih orijentacija. Dvostruki izraz ljudske osobe nije heteroseksualnost i homoseksualnost, nego muško i žensko. Ovo je autentična teološka antropologija: da je Bog stvorio čovjeka: ‘muško i žensko stvori ih'”.

“Radikalni feminizam negira da muškarci i žene imaju različite darove. On je posljednjih nekoliko desetljeća postao vrlo moćan, a na pojedinim je mjestima, u najmanju ruku, prihvaćen bez pridržaja. Rezultat je potiskivanje različitih darova koje imaju muškarci. To dovodi do onoga što se ponekad naziva ‘društvom bez očeva’. Zdravlje društva ovisi o izričitoj identifikaciji muškarca kao muškarca i žene kao žene te na prepoznavanju komplementarnosti njihovih karakteristika. Zbrka oko karakterističnih, komplementarnih darova muškarca i žene ima posebno razarajući učinak na obiteljski život.”

Kardinal Burke je upozorio da kršćani moraju braniti prirodni zakon od zakonodavnih napada koji su suprotni onome što je “upisano u srce čovjeka suverenom voljom Božjom”.

“Ne govoriti o prirodnom zakonu znači odbiti razum”, istaknuo je.