Stephen Hawking u Vatikanu priznao da mu je teorija o Postanku nedokazana!

Dr. Vanderlei Bagnato sa sveučilišta u Sao Paolu navodi kako je Hawking bio jasan i u tome da nekoliko stvari ipak nedostaje u njegovoj teoriji o Postanku.

Fizičar Stephen Hawking posjetio je ovih dana Vatikanske znanstvenike u Rimu da bi razgovarao o podrijetlu svemira. Objasnio je zašto vjeruje da prije nego što je svemir iznenada počeo postojati, nije bilo nikakvih granica ni vremena – zapravo uopće nije bilo ničega.

Biblija uči da je Bog stvorio nebesa i zemlju iz ničega.

Većina znanstvenika vjeruje da je bilo potrebno da prođu bilijuni godina da bi došlo do ovoga što poznajemo danas. S druge strane, biblijski vjernici znaju kako je Bogu bilo potrebno samo šest dana.

Hawking je govorio pred Papinskom Akademijom Znanosti u Rimu i to u više zasjedanja o znanosti i održivosti.

Izložio je ono što je sa kolegama ustvrdio iz fizičkih uvjeta samog početka svemira. Objasnio je kako prostor i vrijeme nemaju granice.

„Sa Jamesom Hartlom iz Sveučilišta u Kaliforniji radio sam na problematici fizičkih uvjeta koji su morali postojati u ranom svemiru, ali uz činjenicu da ni tada prostor i vrijeme nisu imali nikakve granice“.

„Naš model postao je poznat kao „Prijedlog bezgraničnosti.“ On kazuje da ako odemo na početke našeg svemira, prostor i vrijeme bivaju nejasni, pomiješani, ali odvojeni na način na koji je južni pol odvojen na zemljinoj površini. Pitati se što je bilo prije velikog praska besmisleno je za ovaj prijedlog bezgraničnosti zbog toga što nije postojala nikakvo vrijeme niti naznake vremena iz kojih bi se išta moglo iščitati. To bi bilo kao da se pitamo što je južnije od južnog pola’, navodi Hawking

Dr. Vanderlei Bagnato sa sveučilišta u Sao Paolu navodi za Rome Repost kako je Hawking bio jasan i u tome da nekoliko stvari nedostaje u ovoj teoriji. Potrebno je dokazati još nekoliko stvari da bi se dokazale Hawkingove ideje o podrijetlu svemira.

Papa Franjo razgovarao je potom sa znanstvenicima uključivši Hawkinga. Cilj sastanka bio je razjasniti efekte najnaprednije znanosti na razvitak održivosti.

„Ostaje na znanstvenicima, koji rade slobodni od političke, ekonomske ili ideološke navezanosti da razviju uspješan kulturološki model koji se može suočiti sa krizom klimatskih promjena i njihovih socioloških posljedica, tako da se ogroman potencijal produktivnosti ne sačuva samo za nekolicinu.“ Rekao je Papa

Pozvao je na međunarodnu volju da se postavi sigurnosni sustav koji čuva stvoreni poredak.

“Sada je postalo imperativ stvarati, uz vašu pomoć, normativni sistem koji uključuje nepovredive granice i osigurava zaštitu eko-sistema, prije nego nove forme moći koje proizlaze iz tehnološko-ekonomskog modela uzrokuju nepopravljivu štetu ne samo za naš okoliš, već i za naše društvo, demokraciju, pravdu i slobodu,“ rekao je papa.