Susret Pape i Macrona

Sveti Otac je 24. listopada u Apostolskoj palači primio francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i njegovu suprugu Brigitte koji su u Rim stigli kako bi sudjelovali na inicijativi Zajednice Sv. Egidija "Vapaj mira".

Središnje teme razgovora bile su migracijska kriza, rješavanje sukoba, stanje na Bliskom istoku i u Africi, ali i izgledi za budućnost europskoga projekta, bile su tada središnje teme audijencije, jedne od najdužih u kojima je primio nekog šefa države ili vlade.

Tijekom srdačnoga razgovora u Državnom tajništvu govorilo se tako o međunarodnim pitanjima počevši od sukoba u Ukrajini, s posebnim osvrtom na humanitarno stanje. Posebna je pozornost posvećena i području Kavkaza, Bliskom istoku i Africi, prenosi Vatican News.

Predsjednik Macron potom se susreo s državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom i tajnikom za odnose s državama i međunarodnim organizacijama nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom.

Inače, ovo je drugi susret pape Franje i francuskog predsjednika – prvi je bio na audijenciji na koju ga je Sveti Otac primio 26. lipnja 2018.

Označeno u