Vatikan pokreće platformu za gledanje kršćanskih filmova, serija i dokumentaraca

Gledatelji koji pristupe toj platformi imat će pristup filmovima, serijama i dokumentarcima na više zaslona putem televizora, prijenosnih računala, tableta i pametnih telefona.

Kako bi održali korak s digitalnom kulturom koja se razvija rapidnom brzinom, uskoro će se pokrenuti VatiVision. Riječ je o multimedijskom prostoru s novim streaming uslugama čiji je cilj promocija kršćanskih vrijednosti putem filma, piše Laudato.

Voditelj odjela za komunikacije u Vatikanu Paolo Ruffini rekao je za portal Crux Now da često postoje mnogi teorijski i praktični problemi u pronalaženju sadržaja koji odgovaraju na potrebu kvalitetnog kulturnog proizvoda koji pomaže ljudima da ponovno otkriju ljepotu vjeru.

- Ovdje imamo mogućnost da povežemo prošlost, sadašnjost i budućnost i ponuditi odgovor na pitanja koja u određenom smislu svi imamo - rekao je Ruffini pozivajući se na VatiVision.

Ideja je proizašla iz talijanske agencije za digitalna istraživanja i inovacije, zajedno s vatikanskim uredom za komunikaciju. Oni su prošle godine najavili pokretanje usluge multiuređaja za streaming na zahtjev koji pruža pristup televizijskim serijama, dokumentarnim filmovima i filmovima nadahnutim kršćanstvom. Laičkim riječnikom - kršćanski Netflix.

Predstavljen novinarima u četvrtak, VatiVision će biti dostupan javnosti u ponedjeljak 8. lipnja, nudeći razne sadržaje, uključujući originalne emisije poput Lourdesa, filmskog dokumentarca objavljenog u Italiji u veljači i televizijske serije iz 2018. godine 'I Grandi Papi' koja prati priče pape Ivana XXIII., Ivana Pavla II., Benedikta XVI. i pape Franje.

Ruffini je također potvrdio da će se posebni sadržaji nalaziti oko blagdana i velikih događaja, poput Božića, Uskrsa, jubileja i kanonizacije svetaca.

Označeno u