Vatikanski dnevnik o najnovijoj naslovnici Charlie Hebdoa: „za žaljenje“

Vatikanski dnevnik L'Osservatore Romano uputio je kritiku francuskom satiričkom tjedniku Charlie Hebdou koji je na naslovnici prikazao Boga kao ubojicu s kalašnjikovim.

- Čin Charlie Hebdoa pokazuje jedan žalostan paradoks svijeta koji je sve osjetljiviji na pitanje političke korektnosti, do te mjere da to postaje smješno, ali ne želi priznati ili poštivati vjeru ljudi u Boga, bez obzira o kojoj religiji radi – piše u komentaru vatikanskog dnevnika.

Novi broj Charlie Hebdoa obilježava godišnjica napada islamista na redakciju tog francuskog satiričkog lista u kojima je poginulo 12 ljudi. Karikatura na najnovijoj naslovnici prikazuje ljutitog Boga s okrvavljenim rukama i strojnicom na leđima.

- Godinu dana kasnije, ubojica je još uvijek u bijegu - piše u naslovu.

Vatikanski dnevni list optužuje taj postupak novinara francuskog satiričkog tjednika da želi „manipulirati“ vjerom.

- Iza prijetvorničke zastave beskompromisnog sekularizma, francuski tjednik još jednom zaboravlja na ono što vjerski vođe svih religija pozivaju već stoljećima - na odbacivanje nasilja u ime vjere te da je korištenje Boga za opravdavanje mržnje istinsko svetogrđe - piše u komentaru L'Osservatore Romano.

U uvodniku tjednika koji je objavljen prije posebnog izdanja poručuje se da će list nastaviti sa svojom uređivačkom politikom, bez obzira na vjerske ekstremiste koji ih žele ušutkati.

- Oni se žele pobrinuti da Charlie umre - Charlie će se pobrinuti da oni odapnu - piše u uvodniku satiričkog lista.

Označeno u