Video-poruka pape Franje povodom Svjetskog susreta obitelji

Važnost pripreme mladih za budućnost

S obzirom na svoje apostolsko putovanje u Irsku, sljedeće subote i nedjelje, povodom Svjetskog susreta obitelji, papa Franjo je poslao video-poruku u kojoj podsjeća na važnost pripreme mladih za budućnost. Neka Svjetski susret obitelji potakne i podsjeti obitelji na bitno mjesto koje obitelj ima u životu društva i u izgradnji bolje budućnosti za mlade – istaknuo je Sveti Otac u video-poruci za Svjetski susret obitelji koji je jučer započeo u Dublinu.

Mladi su budućnost! Vrlo je važno pripremiti mlade za budućnost, pripremiti ih danas, u sadašnjosti, ali s korijenima u prošlosti; mladi zajedno s bakama i djedovima. To je vrlo važno! – naglasio je papa Franjo u video poruci za IX. Svjetski susret obitelji u Dublinu koji je prilika za neposredni susret i potporu kako bi se živjelo vlastiti poziv.

Papa, naime, zna da se obitelji danas suočavaju s mnogim izazovima u svojim nastojanjima da utjelove vjernu ljubav, da djecu uče zdravim vrijednostima, te da u široj zajednici budu kvasac dobrote, ljubavi i uzajamne brige. Njegov se zagrljaj zatim širi na sve Irce, a želja mu je da se povećava jedinstvo i pomirenje među svim Kristovim vjernicima kao znak trajnog mira koji je Božji san za cijelu ljudsku obitelj.