Zašto je papa Franjo posjetio prodavaonicu ploča u Rimu?

Fotografija koja prikazuje papu Franju dok izlazi iz trgovine pločama/ CD-ima privukla je pozornost mnogih na društvenim mrežama, koji su se pitali: Što je to Sveti Otac kupio?

Javier Martínez-Brocal, direktor međunarodne novinske agencije Rome Reports, u svom je tweetu objavio crno-bijelu fotografiju koja podsjeća na omot albuma zajedno s natpisom na španjolskom, koji u prijevodu glasi: „Papa, u trgovini ploča/ CD-a u Rimu“, piše CNA.

Na fotografiji je Papa s maskom na licu, koji napušta trgovinu poviše čijih vrata stoji natpis Stereosound. Blizu je još jedan znak s natpisom dischi odnosno diskovi/ ploče/ CD-i. Kroz prozor fotografije koji se vidi na fotografiji uočava se božićno drvce s pločama kao ukrasima.

Prema pisanju La Stampe, koje prenosi CNA, Papa je posjetio nedavno obnovljenu trgovinu kako bi ju blagoslovio. Tijekom njegova 12-minutnog boravka u trgovini, koja se nalazi blizu rimskog Panteona, vlasnici su mu darovali CD klasične glazbe. Novine su izvijestile, kako je vlasnica Letizia, zajedno s kćerkom i zetom, dugogodišnja Papina prijateljica, koji je ondje bio kupac i mnogo ranije nego li je posao poglavarom Katoličke Crkve. U izvješću se navodi kako je on obećao da će se vratiti jednoga dana i posjetiti ih kao Papa, a u utorak 11. siječnja čini se kako je upravo to i učinio.

Famiglia Cristiana prenijela je vlasničine riječi: „Već je dolazio kada je bio kardinal. Bilo je jako dirljivo. Darovali smo mu CD klasične glazbe.“ Aleteia je 2016. izvijestila kako Papa uživa u klasičnoj glazbi koju su stvarali Mozart, Bach i Beethoven.

Prema pisanju CNN-ove novinarke Delie Gallagher, glasnogovornik Vatikana potvrdio je informaciju da je papa Franjo blagoslovio trgovinu.

Dodajmo kako je uz crno-bijelu fotografiju, Martínez-Brocal podijelio i kratki video Papina odlaska iz trgovine i ulaska u bijeli Fiat 500L.

Označeno u