GOSPIN BOŽIĆNI DAR - Jelena Vasilj imala viziju Isusovog rođenja

Gospa je Jeleni Vasilj dala neočekivani božićni dar kada joj je pokazala rođenje djetešca Isusa...

Jelena Vasilj diplomirala je teologiju i filozofiju, završila licencijat iz crkvene povijesti i iz Svetog pisma, učila latinski jezik, no sveučilišna ili pak znanstvena karijera uopće je nisu zanimale. Važnija od svega joj je bila želja da produbi svoje nutarnje iskustvo.

Manje poznata za razliku od šestero međugorskih vidioca, ova međugorska župljanka se s Gospom godinama susretala na poseban način. Jelena je Gospin glas čula u svojoj nutrini (dar lokucije). Danas sa suprugom Massimilianom Valenteom i troje djece živi u Rimu, a sve je počelo kad je imala samo devet godina. 

jelena-vasilj.jpg

15. prosinca 1982. godine, u nutrini je najprije čula glas anđela. To je trajalo nekoliko tjedana. Tada se susrela s Gospom. Po njezinom svjedočenju anđeo ju je pripremio na taj susret.Osnovana je molitvena grupa prema Gospinim uputama, a one su uključivale molitvu triput na tjedan po sat i pol, a poslije je Gospa tražila još dodatna dva-tri sata osobne molitve na dan, post, žrtve ...

Osim tri sata osobne molitve dnevno, Jelena je počela ići svakodnevno i na večernju svetu misu u crkvu sv. Jakova. Jednom prilikom, dok je Jelena bila tek djevojčica, u kinu se u Čitluku počeo prikazivati božićni film u terminu kada je započinjala sveta misa a kojeg je žarko željela pogledati. Uslijedila je dilema. Podsjećajući se na obećanje koje je dala Gospi da će svakodnevno ići na svetu misu, njen otac joj je kazao da ipak ne ode u kino, nego da se drži obećanja. Dvanaestogodišnja Jelena je bila razočarana, ali kada se pojavila Gospa te večeri i rekla joj da će za Božić imati viziju rođenja maloga Isusa, Jelena nije skrivala oduševljenje i čeznula je sljedeća tri dana koliko ima do Božića da brzo prođu.

Vizija je započela s jednim anđelom, onda je tama prekrila cijelu scenu sve dok se postupno cijelo nebo nije prosulo zvijezdama i osvjetlilo cijeli prizor. U daljini nalazio se sveti Josip sa štapom u ruci vodeći magarca na kojem je sjedila Gospa. Vidjevši da se približavaju kućama, Gospa je rekla sv. Josipu “Umorna sam, voljela bih da nam netko pruži sklonište preko noći”. Josip joj je kazao da će nekoga zamoliti i pokucao je na prva vrata kuće dok su bili u prolasku. Vrata su se otvorila ali su se odmah i zatvorila kada su vidjeli umoran par k tome s trudnom ženom na magarcu. Kuća za kućom i nijedna se vrata nisu skroz otvorila, Marija i Josip su bili odbijeni u svakom domu.

Naša Gospa puna nade reče sv. Josipu “Budi u miru Josipe, dan velike radosti je upravo stigao, sada se moramo zajedno moliti za mnoštvo onih koji ne žele dopustiti da se Isus rodi”. Marija se molila i tada je rekla Josipu da potraži u blizini napuštenu štalu. Josip je uveo magarca u štalu i skupio naramak drvaca da zapali vatru ali se od vlage vatra nije mogla puno održati.
 
Nakon toga započela je druga scena vizije koja je započela u slabo osvjetljenoj štali koja se u jednom trenutku ispunila ozračjem rođenja djeteta Isusa.
Nebo su prekrile sjajne i svjetlucave zvijezde na kojem su dva anđela lebdjela nad prebivalištem Kralja Mira noseći u rukama nešto poput natpisa na kojem su bile ispisane riječi “Slava Bogu na visini”.

U blizini su pastiri bdjeli sa svojim ovcama i janjadi. Nebo iznad cijelog začarajućeg prizora bilo je ispunjeno nebeskom vojskom anđela koja je pjevala hvale i slavila Svevišnjega te se jedan od anđela spustio na zemlju te kazao pastirima; “ Pastiri čujte radosnu vijest: Danas vam se u vašem mjestu rodio Spasitelj – Krist, Gospodin, naći ćete novorođenče povijeno gdje leži u jaslama. Znajte da ovo što vam govorim je istina”.

Pastiri su se iznenadili ali onda su požurili do štale noseći jednostavne darove, nekoliko janjaca, te su kleknuli pred novorođenče koje je bilo umotano u pelene. Gospa im je zahvalila na njihovoj ljubaznosti i kazala im; “Hvala vam na svemu,međutim, sada se želim moliti s vama, jer mnogi ne žele prihvatiti Isusa koji se imao roditi”.

Treća scena počinje sa tri mudraca u Jeruzalemu koji su uzalud upitani od onih što su ih susreli na putu o tome gdje se nalazi Isus. Jedan čovjek ih je zatražio da se okrenu te da mu kažu gdje bi mogao naći tog novoga kralja. Tada su mu rekli da su vidjeli zvijezdu koja ih je vodila a oni je samo slijede. Kad su stigli, predstavljajući dragocjene darove pali su ničice i divili se Djetetu Isusu. Gospa im je zahvalila te im je kazala; “Sada, želim se moliti s vama, zato što mnogi ne žele obožavati Isusa”.

 Malo kasnije činilo se da tri mudraca spavaju, ali se pojavio anđeo koji ih je upozorio na ljubomornog kralja koji želi ubiti dijete Isusa a ne mu odati počast te da promjene rutu do svoga doma kojom trebaju proći. Mudraci su poslušali anđela i vratili su se svome domu drugim putem i tu je scena, odnosna vizija koju je Gospa pokazala Jeleni Vasilj zavšila.

Izvor: fcpeace.com/Preveo i priredio medjugorje-info.com