Vidioc Ivan: Teško mi se vratiti u stvarnost nakon razgovora s Gospom

Jučer ujutro vidjelac Ivan Dragićević svjedočio je o Gospinim ukazanjima i porukama pred više od deset tisuća hodočasnika među kojima je najviše bilo Talijana.

”Došli smo ovdje radi mira, radi ljubavi, radi istine, radi Boga, došli smo k Gospi, našli kod nje sigurnost i zaštitu”, kazao je među ostalim vidjelac Ivan Dragićević u svom obraćanju nazočnima.

”Bog je meni puno dao, ali od mene i puno traži”, rekao je vidjelac Ivan ističući kako je svjestan i odgovornosti koju nosi glede toga. Po Ivanovim riječima najvažnije i središnje Gospine poruke su: mir, obraćanje, molitva srcem, pokora i post, čvrsta vjera, ljubav, oprost, euharistija, ispovijed, čitanje Sv. pisma, te poruka nade. “Ovo su najvažnije poruke kroz koje nas Gospa tijekom ove 31. godine.“ istaknuo je vidjelac Ivan.

On je kazao kako nije lako biti s Gospom svaki dan 5 minuta, 10 minuta pa i više, te se opet vratiti na zemlju i dalje živjeti u stvarnosti”,kaže vidjelac Ivan. “Ponekad mi je potrebno po nekoliko sati nakon ukazanja da se vratim u stvarnost. Eto, prije 31. godinu Gospa je izabrala mene da budem njezin instrument u Božjim rukama. Gospa me je upisala u svoju školu mira, ljubavi, molitve. U ovoj školi kroz ovu 31. godinu trudim se biti dobar đak. Domaću zadaću koju dobijem od Gospe želim što mogu najbolje uraditi”, nastavlja on. Vidjelac Ivan nije zaboravio i jedno pitanje koje se kroz ovu 31. godinu svakodnevno u njemu postavlja A to pitanje je: Majko zašto baš ja. “Na jednom ukazanju bio sam s njom sam i tada sam je nakon dugog dvoumljenja upitao: ‘Majko zašto baš ja, zašto si baš mene izabrala?’

Ona se nasmijala tako slatko i kazala: ‘Drago dijete, znaš, ja uvijek ne tražim najbolje’. Svjedočenje vidjeoca Ivana na kraju je nagrađeno velikim pljeskom. Inače, danas i sutra, u Međugorju se svečano proslavlja 31. obljetnica Gospina ukazanja. Oba ova dana od ranog jutra rijeke hodočasnika pješaka slijevat će se prema župnoj crkvi, mnogi od njih bosonogi, a stići će sa svih strana BiH, Hrvatske, te autobusima i autima iz bližih i susjednih zemalja, poput Italije, Slovenije i Austrije, te zrakoplovima iz najudaljenijih zemalja svijeta. Ovih će dana u župi Međugorje hodočasnički putovi voditi do Podbrda – mjesta Gospina ukazanja, brda Križevca, Gospina kipa, crkve sv. Jakova, groba pokojnog fra Slavka Barbarića. Hodočasnici će se željeti susresti i s vidjeocima i tražiti od njih preporuke Majci Božjoj. Svi vidjeoci trenutačno borave u međugorskoj župi i svakodnevno se susreću s hodočasnicima.

Označeno u