Adventske propovijedi za papinski dom

U petak 4. prosinca u 9,00 sati započeti će prva od tri adventske propovijedi koje će papi Franji i članovima Papinskog doma održati, već tradicionalno, propovjednik Papinskog doma i novoposvećeni kardinal P. Raniero Cantalamessa ofm cap.

Propovijedi će imati temu „Nauči nas dane naše brojiti da steknemo mudro srce“ koja je uzeta iz psalma 90, 12.

Zbog pandemije i potrebe držanja razmaka između prisutnih, za mjesto održavanja adventskih propovijedi izabrana je sala pape Pavla VI. u kojoj se zbog njezine prostranosti može zadovoljiti propisane razmake.

Od 23. lipnja 1980., kada ga je Ivan Pavao II. Izabrao za propovjednika, fratar kapucin nastavlja svoj put. Uvažavanje čak trojice papa tokom ovih godina, razlog je za divljenje rekao je otac Raniero: "Pomisliti da će Pape poput Ivana Pavla II., Benedikta, pa čak i Franje naći vremena za slušanje siromašnog jednostavnog kapucinskog fratra primjer je koji daju cijeloj Crkvi, primjer poštovanja Riječi Božje. U određenom smislu, oni su ti koji meni propovijedaju".

Na propovijedi su pozvani kardinali, nadbiskupi, biskupi, prelati Papinske obitelji, zaposlenici Rimske kurije i Vikarijata Rima te generalni poglavari ili prokuristi redovničkih redova koji pripadaju Papinskoj kapeli.

Kalendar propovijedi slijedi adventski hod, dakle za prvi tjedan adventa kateheza je u petak 4. prosinca, za drugi tjedan je u petak 11. i na kraju za treći tjedan u petak 18. prosinca, uvijek u 9:00 sati.

Izvor: Vatican news / Medjugorje-info.com